Reddere: Farlig holdning hos Region Hovedstaden

Arkivfoto: Emil Stahl Pedersen

Mandskabet på Falcks ambulancer i Region Hovedstaden nedlægger ikke arbejdet. Endnu. Det konstaterer fællestillidsmand Frank Johansson, der imidlertid tilføjer, at redderne er særdeles vrede over regionsformand Vibeke Storm Rasmussens (S) afvisning af mandskabets advarsler mod de massive problemer for ambulancebetjeningen i hovedstadsområdet. “Jeg har været ude i fuld længde for at sørge for, at der fortsat kommer ambulancer ud”, forklarer fællestillidsmanden.

“Der er en stor anspændthed hos redderne. Men Region Hovedstaden skal have mulighed for at løse det her på en konstruktiv måde. Derfor skal de ikke strejke. Vibeke Storm Rasmussen er ikke det værd”, siger Frank Johansson til Politiken.

Den socialdemokratiske politiker har skabt vrede blandt ambulanceberedskabets personale. Det sker efter, at hun i TV 2/Lorry langede ud efter de ambulancefolk, der har forsøgt at advare om, at det står helt galt til med ambulancetjenesten, som Region Hovedstaden overtog driften af efter sommerferien.

“Vi skal bruge krudt på at få trukket Vibeke Storm Rasmussen til bordet, så hun kan trække sine udtalelser tilbage”, mener Frank Johansson. “Region Hovedstaden har den holdning, at de er ufejlbarlige. Jeg forstår ikke, at man kan have den holdning. Det er et politisk selvmord. Redderne forstår ikke den utroligt arrogante holdning og uvidenhed”, siger fællestillidsmanden om regionsformandens kommentarer.

Gribes der ikke ind, så hovedstadens ambulanceberedskab reddes, kan det udløse apati hos de mennesker, hvis fornemste opgave er at redde liv, advarer Frank Johansson. Den reaktion kan blive resultatet, hvis mandskabets gentagne advarsler om, at det står særdeles sløjt til, ignoreres. Så kan reddernes psykologiske forsvar få dem til at give op i forhold til den særdeles vigtige opgave, de udfører, frygter Frank Johansson. “Min værste frygt er, at den situation opstår”, siger Frank Johansson til Politiken.

Annonce