Københavns brandchef om Samariten: Jeg tror slet ikke, at de kommer i gang

I går lød udmeldingen fra Københavns brandchef, Jan Axlev, at kombinationen af ambulanceudbud, ny vagtcentral og nyt kommunikationssystem i sidste instans vil medføre et sammenbrud af den samlede ambulancetjeneste i Region Hovedstaden. Og i dag er brandchefen tilsvarende direkte, når han skal vurdere det firma, som skal overtage størstedelen af dén ambulancekørsel, som Københavns Brandvæsen i dag varetager: “Jeg tror slet ikke, at de kommer i gang”, siger Jan Axlev om svenske Samariten.

Samariten skal fra næste år varetage ambulancekørslen i indre by med fire døgnbemandede ambulanceberedskaber. Men Jan Axlev har ikke den store tillid til den nye ambulanceoperatør: “Jeg tror slet ikke, at de kommer i gang. Det her er jo en genopførelse af Kejserens Nye Klæder, men nu er det sagt, og så skal man ikke komme bagefter og sige, at jeg ikke brugte den faglighed, som jeg nu har, til at påpege, hvad der var galt. Jeg vil hade at få ret, og jeg vil håbe, at jeg har uret. Men der er ikke noget, som tyder på det”, siger Jan Axlev til TV2/Lorry.

“Det er borgerne, der i hele det her kommer til at betale prisen, og det er dét, som bekymrer mig allermest”, siger Jan Axlev.

Annonce