Region: BIOS og Responce følger planen – men BIOS har travlt…

Både BIOS og Responce er godt i gang med at forberede sig på at overtage ambulancekørslen i Region Syddanmark. Forberedelserne følger de planer, som de to selskaber har lagt. På visse punkter er forberedelserne endda forud for planen, oplyser Region Syddanmark, der dog også påpeger, at mens Responce allerede har ansat de nødvendige reddere, så har BIOS travlt.

BIOS og Responce overtager den 1. september 2015 ambulancekørslen i Region Syddanmark, og ifølge kontrakten mellem regionen og de to selskaber skal BIOS og Responce løbende gøre rede for, hvor langt de er med at forberede opgaven.

Milepælsplan på vej

Den 10. februar 2015 skal der foreligge en såkaldt milepælsplan, der blandt andet beskriver, hvor langt de to selskaber er med at rekruttere personale, og hvor langt selskaberne er med finde lokaler til de 39 nye ambulancestationer. Det præhospitale udvalg i Region Syddanmark har set et udkast til de fortrolige milepælsplaner, og medlemmerne er trygge ved det, de har set.

”Vi kan konstatere, at de to selskaber følger de planer, de har lagt omkring rekruttering af medarbejdere og planlægning af ambulancestationer. Og det er vi trygge ved. Når det er sagt, vil jeg også sige, at BIOS har mere travlt end Responce. Når det handler om at få ambulancerne klar, er de to selskaber forud for tidsplanen”, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for regionens præhospitale udvalg.

Responce har indgået aftaler med reddere

Milepælsplanerne viser, at Responce, der får til opgave at køre ambulancerne i Trekantområdet, har aftalerne på plads med de ambulancereddere, de skal bruge. Selskabet har ansat de kommende medarbejdere stationsvis.

Lidt anderledes ser det ud for BIOS, der kommer til at køre ambulancerne i Sønderjylland, Sydvestjylland og på Fyn. Selskabet er ved at bygge en hel ny organisation op i Syddanmark, og de har besluttet sig for at holde individuelle ansættelsessamtaler. Selskabet tager hul på samtalerunderne i uge 9 på Fyn, i uge 10 i det sydvestjyske område og i uge 11 i det sønderjyske område.

Ifølge aftalerne skal BIOS og Responce finde lokaler til i alt 39 ambulancestationer fordelt rundt i Region Syddanmark. Begge selskaber er ifølge regionen godt i gang med dette arbejde.

Nye ambulancerne er bestilt

Ifølge kontrakterne skal de to selskaber stille med nye ambulancer, når de tager hul på den nye opgave fra 1. september 2015, og ambulancerne skal bygges op over Mercedes-Benz Sprinter chassiser.

Ifølge milepælsplanerne skal de to selskaber præsentere de første planer for ambulanceleverancerne den 10. april 2015, men her er de to selskaber forud for tidsplanen, da begge selskaber allerede har bestilt ambulancerne og de første ambulancer allerede er blevet leveret.

BIOS har bestilt 77 ambulancer og Responce har bestilt 25 ambulancer. Derudover er der også bestilt blandt andet akutlægebiler og akutbiler.

Næste milepælsplan skal afleveres til Region Syddanmark den 10. april 2015.

Annonce