Falck skal drive lægeklinik i Region Syddanmark

Det er slut med Falcks ambulancekørsel i Region Syddanmark, men efter en udbudsrunde har Falck nu fået kontrakt på at drive regionens lægeklinik i Ølgod i de næste fire år. Med den nye kontrakt kan ca. 3.600 borgere i Ølgod, som er tilknyttet lægeklinikken, se frem til, at der kommer en mere langsigtet løsning på lægedækningen i Ølgod, hvor det ikke har været muligt at finde praktiserende læger. 

“Det er ingen hemmelighed, at der har været noget turbulens omkring lægedækningen i regionens klinik i Ølgod i år. Så vi er rigtig glade for, at vi nu har lavet en god aftale med Falck Lægehuse, som kommer til at betyde, at der kommer mere kontinuitet til gavn for patienterne”, siger formanden for sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, Tage Petersen (V).

Falcks lægeklinik er en del af Ølgod Lægehus og vil i opstartsfasen dele faciliteter med lægerne Lasse Johansson og Lukasz Nowak. På sigt bliver klinikkerne adskilt og får særskilte faciliteter i huset. “Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med de øvrige læger i huset, og sammen med lægerne og Falck går vi nu ind i gang med at ombygge huset, så det passer til to klinikker”, fortæller afdelingschef Frank Ingemann Jensen fra Praksisafdelingen i Region Syddanmark.

Det er den generelle mangel på praktiserende læger, som vil overtage praksisser på vestkysten og på øerne i regionen, når der er praktiserende læger, der går på pension, der har ført til, at Region Syddanmark oprettede regionsklinikken i Ølgod. Regionen har iværksat adskillige tiltag, for eksempel rekruttering af udenlandske læger, annoncering, åbent hus-arrangementer, etablering af sundhedshuse samt modernisering af gamle praksisser. Trods dette er der stadig problemer med at skaffe praktiserende læger nok i visse dele af regionen. Det er også på den baggrund, at driften af klinikken i Ølgod har været i udbud.

“Jeg ser frem til et rigtigt godt samarbejde med Falck Lægehuse og glæder mig over, at borgerne i Ølgod fortsat kan få god hjælp og behandling tæt på deres bopæl”, siger Frank Ingemann Jensen.

Annonce