Region har nu selv overtaget driften af akut- og lægebiler

Foto: Region Nordjylland

Region Nordjylland overtog kort før årsskiftet ansvaret for driften af to akutlægebiler og syv akutbiler fra Falck. Det første døgn bød på 33 udrykninger i regionens eget regi, og meldingen fra regionen selv er, at overtagelsen og det første døgn er gået godt.

Om morgenen den 30. december 2019 overtog Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland driften af akutbiler, paramedicinerbiler og akutlægebiler fra Falck. Og overtagelsen er ifølge regionen gået godt.

I det første døgn, hvor regionen selv har varetaget al drift, har der været i alt 33 kørsler.

”Vores nye medarbejdere, som har kørt det første døgn i regionens nye grøn-gule uniformer, har gjort det fabelagtigt. Det er til stor glæde, at alt indtil videre kører på en snor. Det kommer nordjyderne, der har akut brug for hjælp, til gode”, siger enhedschef Kenneth Lübcke, der har ansvaret for de 38 nye ansatte og i alt ni nye præhospitale enheder.

Der er tale om to akutlægebiler, fem paramedicinerbiler og to akutbiler med baser i Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Thisted, Brovst, Farsø, Hobro, Hals og Skagen. Alle regionens nye biler har haft opgaver i det første døgn.

Egen drift vil sikre bedre sammenhæng

Efter et veloverstået første døgn på de nordjyske veje, kan regionens nyansatte paramedicinere og ambulancebehandlere se frem til at tage del i arbejdet med at udvikle det akutte setup i regionen.

”Vi har fra politisk side fulgt processen tæt. Vi vil gerne sikre, at nordjyderne får rette hjælp hurtigst muligt. Med det nye setup kan vi sikre en bedre synergi i hele det akutte forløb. De regionsansatte paramedicinere har en masse sundhedsfaglige kompetencer, som eksempelvis allerede er bragt i spil ved hospitalernes akutmodtagelser”, siger Mogens Ove Madsen, der er formand for Akut- og Praksisudvalget i Region Nordjylland.

Det blev politisk besluttet i regionsrådet i efteråret 2018, at Den Præhospitale Virksomhed skulle overtage al drift af de ni enheder. Det skete efter, at regionsrådet dengang annullerede udbuddet og hjemtog opgaven til regional drift. Den regionale drift af de præhospitale enheder forventes at udgøre 27,6 mio. kr. om året, hvilket svarer til en besparelse på ca. 3 mio. kr. i forhold til Falcks hidtidige pris.

Annonce