Region Midtjyllands akutlægebiler bliver VW Touareg

Når Region Midtjylland fra 1. december 2018 hjemtager driften af fire akutlægebiler, så skal læger og lægeassistenter køre i VW Touareg. Regionen har efter et udbud besluttet at indkøbe fem biler, hvoraf den ene skal være i reserve. De nye biler har firehjulstræk med 286 hk, automatgear og en tophastighed på min. 235 km/t.

Bilerne er valgt på baggrund af et udbud, som Region Midtjyllands Præhospital har gennemført i samarbejde med blandt andet Region Hovedstaden, der forventer at skulle investere i nye akutlægebiler inden for en overskuelig fremtid. Der er indgået en rammeaftale for løbende indkøb af flere køretøjer over 24 måneder samt mulighed for at forlænge aftalen med 2 x 12 måneder.

Region Midtjylland har i denne omgang købt fem akutlægebiler til levering i efteråret 2018. De får baser i Horsens, Randers, Grenå og Aarhus, mens den femte bil er en reservebil.

Har hentet viden i Region Hovedstaden

Det fælles udbud med blandt andet Region Hovedstaden har ifølge Region Midtjylland været med til at sikre en fordelagtig aftale og styrket samarbejdet mellem regionerne om driften af akutlægebiler.

”Vi har stor glæde af samarbejdet med Region Hovedstaden, der har drevet akutlægebiler siden 2012 og i den her proces gavmildt deler deres viden og erfaring med os. Så det er en historie om tæt samarbejde mellem regionerne, om god økonomi i fælles indkøb og som det vigtigste om at sikre høj kvalitet og sikkerhed til gavn for borgere, patienter og personale”, siger Thomas Balle Kristensen, som er direktør for Præhospitalet i Region Midtjylland.

Annonce