Region Sjælland hjemtager nødbehandlerbil

Fra i dag står Region Sjælland selv for driften af nødbehandlerbilen i Rødby. Tidligere på året opsagde Lolland-Falsters Brandvæsen den hidtidige aftale om nødbehandlerbilen, og i den forbindelse har Region Sjælland besluttet at hjemtage opgaven. De øvrige fem nødbehandlerbiler i regionen skal fortsat drives af de lokale brandvæsener.

Nødbehandlerordninger er en supplerende ressource, som Region Sjælland har etableret for at sikre hurtig og relevant førstehjælp i områder, hvor der kan være lang responstid for ambulance og akutbil. Nødbehandlerbilerne disponeres aldrig alene, og typisk afsendes de samtidig med den nærmeste ambulance.

Region Sjælland har i dag seks nødbehandlerbiler i hhv. Gørlev, Kirke Hyllinge, Jyllinge, Sorø, Store Heddinge og Rødby. Sidstnævnte – som er en af regionens travleste – er fra i dag direkte underlagt Præhospitalt Center i Region Sjælland.

Vil skabe et godt arbejdsmiljø

Baggrunden for hjemtagningen er, at Region Sjælland tidligere på året modtog en opsigelse fra Lolland-Falsters Brandvæsen, som sammen med Falck har stået for driften. Det har medført, at Region Sjælland har valgt at hjemtage ordningen, så den fremover drives i regionalt regi.

”Det er en spændende udvikling, og vi glæder os til samarbejdet med de regionalt ansatte nødbehandlere i Rødby, og vi håber, at vi kan skabe et godt arbejdsmiljø til gavn for Region Sjællands borgere”, siger Benny Jørgensen, der er præhospital direktør i Region Sjælland.

Annonce