Google Streetview
Præhospital

Brandfolk i Halsnæs Kommune kan blive del af First Responder-ordning

I Hundested har Halsnæs Kommune i dag en aftale med Frederiksborg Brand & Redning om, at der er to nødbehandlere på vagt døgnet rundt. Nødbehandlere kaldes ud til borgere, der er kommet til skade i Halsnæs Kommune, men ikke til sygdom og hjertestop. Nu vil de tre involverede myndigheder imidlertid arbejde for at gøre nødbehandlerne til en del af First Responder-ordningen.

Præhospital

Akuthjælpere nomineret til frivillighedspris

De 15 frivillige nødbehandlere og akuthjælpere ved Sommersted Frivillige Brandværn er blandt de nominerede til Region Syddanmarks frivillighedspris. Prisen uddeles for at hylde de mange frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats i regionen, og i Sommersted stiller de frivillige nødbehandlere og akuthjælpere ikke blot deres tid til rådighed – de har også selv sikret finansiering af deres køretøj.

Præhospital

Nye køretøjer til sjællandske nødbehandlere

Region Sjælland har seks nødbehandlerenheder, hvor lokale brandfolk rykker ud i regionens yderområder. Formålet er at nedbringe responstiderne, og nu kan nødbehandlerne se frem til at få nye køretøjer. De nye køretøjer erstatter de nuværende syv år gamle køretøjer, og regionen har brugt et år på at designe og indrette de nye nødbehandlerbiler.

Præhospital

Nødbehandlerbil har holdt flyttedag

Region Sjællands nye nødbehandlerbil i Snertinge har haft uventet få udrykninger, så nu er nødbehandlerbilen i stedet blevet placeret i Gørlev. Det ventes at give en tredobling af antallet af udrykninger. Nødbehandlerbilen bemandes af lokale deltidsbrandfolk, og i regionen som helhed er nødbehandlerne i løbet af det første år blevet kaldt ud ca. 1.350 gange.

Præhospital

Brandvæsenernes nødbehandlere har en responstid på 6 minutter

De lokale netværk af nødbehandlere i Region Sjælland sikrer hurtig og kompetent førstehjælp og skaber tryghed blandt borgerne. Det viser en ny undersøgelse, der er et led i den løbende evaluering af hele det præhospitale beredskab i Region Sjælland. Undersøgelsen viser også, at nødbehandlerne fra de otte brandvæsener, som deltager i ordningen, i snit er fremme inden for seks minutter, så de kan udføre den nødvendige førstehjælp, indtil ambulancen når frem.

Google Maps
Præhospital

Ny nødbehandlerbil i Jyllinge har haft travlt

Den nyoprettede nødbehandlerbil på Roskilde Brandvæsens station i Jyllinge har haft en travl start med hele 114 udrykninger. Forventningen har fra starten været, at hver af de otte nødbehandlerbiler i Region Sjælland i forsøgsperioden ville få 150-175 udrykninger, men nu tegner det til, at der i Jyllinge vil blive 200-230 udrykninger. De 11 deltidsbrandfolk, som er tilknyttet nødbehandlerbilen, rykker især ud til brystsmerter.

Præhospital

Forsvaret vil ikke længere drive akutbil

Forsvarets Sundhedstjeneste er ramt af besparelser, og derfor vil Forsvaret nu opsige aftalen om bemanding af den akutbil, som de seneste syv år har haft base på Flyvestation Karup. Dermed ser det ud til at være endegyldigt slut med akutbilen, som Forsvaret har bemandet i dagtimerne, mens den resten af døgnet er blevet bemandet af lokale nødbehandlere. Men de seneste mange måneder har Region Midtjyllands AMK-vagtcentral slet ikke brugt nødbehandlerne.

Præhospital

Sundhedsminister afviser fælles nødbehandleruddannelse

Der vil ikke blive indført en egentlig nødbehandleruddannelse i Danmark. Det fastslår den fungerende sundhedsminister, Pia Olsen Dyhr, som mener, at de enkelte regioner selv må tilrettelægge deres egne uddannelser til de brandfolk, der skal fungere som nødbehandlere. Dermed bliver nødbehandleruddannelsen ikke reguleret i præhospitalbekendtgørelsen, som det ellers er blevet foreslået.