Region Syddanmark manglede ambulancer i over 3.000 timer om måneden i 2016

Siden Region Syddanmark sidste år hjemtog ambulancekørslen fra BIOS, har regionen i gennemsnit manglet ambulancer i 3.000 timer om måneden. En opgørelse over den såkaldte nedetid – der fortæller, i hvilket omfang det krævede antal ambulancer ikke er bemandede – viser således, at der trods en tendens til forbedring fortsat er væsentligt færre ambulancer til rådighed end forudsat.

Region Syddanmark driver i dag selv ambulancetjenesten i Sønderjylland, Sydvestjylland og på Fyn, mens Responce står for ambulancerne i Trekantsområdet. Hver måned bliver det opgjort, om regionens ambulancetjeneste, Ambulance Syd, og Responce har leveret det krævede antal ambulancer. Hvis en ambulance f.eks. ikke har været bemandet på grund af mandskabsmangel, betegnes det som nedetid.

Ifølge en ny opgørelse fra Region Syddanmark var der fra juli til december 2016 i gennemsnit 3.160 timers nedetid om måneden. Nedetiden toppede i juli med 4.500 timer og august med 4.400 timer, hvorefter den faldt til 2.700 timer i september, steg til 3.100 timer i oktober og atter faldt til 2.500 timer i november. Der foreligger endnu ikke en endelig opgørelse for december, men regionen estimerer, at nedetiden bliver på 1.800 timer. Dermed vil ambulancerne fra juli til december have været ude af drift i 19.000 timer.

Det er det regionsejede Ambulance Syd – der overtog driften fra BIOS – som leverer stort set hele nedetiden. Problemet er markant størst på Fyn, der tegner sig for over halvdelen af den samlede nedetid, efterfulgt af Sønderjylland og Sydvestjylland. Af de 17.161 timers nedetid i juli-november stod Responce i Trekantområdet kun for 63 timer.

Responce skal betale bod, hvis selskabet har nedetid. Derimod er det besluttet, at der ikke opereres med bod i forhold til Ambulance Syd.

Annonce