Regioner skifter mening: Frasorteret helikopterfirma må alligevel deltage i udbud

Udsigten til et nederlag i Klagenævnet for Udbud får nu regionerne til at skifte mening: Europas største helikopteroperatør, den børsnoterede Babcock-koncern, får alligevel lov til at deltage i det igangværende udbud af de danske akutlægehelikoptere. Det har regionerne besluttet på et ekstraordinært møde i styregruppen bag udbuddet.

Det gav anledning til undren, da Babcock-koncernen ikke blev prækvalificeret til at byde på driften af de fire danske akutlægehelikoptere. Milliardkontrakten er i øjeblikket i udbud, men kun den nuværende operatør – Norsk Luftambulanse – og franske SAF Helicopteres er blevet prækvalificeret.

Det fik Babcock til at klage til Klagenævnet for Udbud, og ganske usædvanligt har klagenævnet valgt at give behandlingen af klagen opsættende virkning. Det vil sige, at regionerne ikke må gå videre med udbuddet, før sagen er behandlet i klagenævnet. Klagenævnet anvender normalt kun opsættende virkning, hvis de umiddelbart vurderer, at klageren har så god en sag, at de vil vinde, når sagen senere behandles.

Det skriver Jyllands-Posten.

Formand: Vi ønsker flest mulige bydere

Signalet fra Klagenævnet for Udbud får nu regionerne til at skifte kurs. Det er Region Midtjylland, der varetager udbuddet på regionerne vegne, mens koncerndirektør Dorthe Crüger fra Region Hovedstaden er formand for styregruppen. Og Dorthe Crüger fortæller, at Babcock nu er blevet inviteret til at deltage i udbuddet.

”Babcock ser ud at til at få medhold, og derfor vil vi byde dem ind i buddet. Vi har dybest set kun én interesse, og det er at få flest mulige ind, så vi kan få noget konkurrence og en god aftale”, siger Dorthe Crüger til Jyllands-Posten.

Tilbudsfristen vil nu blive ændret, så Babcock får tid til at afgive et tilbud.

Annonce