Testflyvning ved kommende base for nordjysk akutlægehelikopter

Arkivfoto: Anna Marin

Danmarks fjerde akutlægehelikopter skal have base ved Vester Hjermitslev i Vendsyssel. Og lørdag vil Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning så foretage den første testflyvning i området. Testflyvningen vil blive gennemført med tre flyvninger til den foreslåede kommende base.

Testflyvningerne sker efter et borgermøde med basens naboer den 5. februar 2020, og formålet er at vise naboerne, hvordan støjbilledet vil blive.

Ved hver af de tre flyvninger vil helikopteren flyve mod baseområdet fra øst og lægge an til landing. Herefter vil helikopteren stå stille i et “hover” i ca. 20 sekunder, hvorefter der vil ske udflyvning ad den vestlige korridor.

Når ønsket flyvehøjde er nået i korridoren (ca. 300 meter), vil helikopteren ved første flyvning flyve sydpå – øst for Saltum. Anden gang flyves nordpå øst for Ingstrup og tredje gang forlænges flyvningen, og der drejes mod øst, for at flyve direkte over Vester Hjermitslev.

Den direkte overflyvning af Vester Hjermitslev vil ske i 200 meters, og overflyvningen vil repræsentere den maksimale støj, som byen kan blive udsat for. ”Det skal understreges, at det kun meget sjældent vil ske i praksis, da en udflyvning over Vester Hjermitslev kun vil være relevant såfremt der er tale om helt ekstraordinære vejrforhold”, oplyser Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning.

Testflyvningen er flyttet fra søndag til lørdag på grund af risiko for aflysning søndag, hvor der er udsigt til dårligt vejr. Stille vejr giver samtidig de bedste forudsætninger for at vurdere den reelle udbredelse af støjen.

Annonce