Responce får endnu et solidt overskud

Ambulanceoperatøren Responce fik i 2012 et overskud på 3 mio. kr. Det er næsten en fordobling i forhold til 2011, og dermed lader Responce til at have lagt afstand til de meget store underskud, som prægede selskabets første leveår. Responce melder da også selv, at selskabet nu står godt rustet til at udbygge sin position på det danske marked for akut ambulancetjeneste.

Responce blev stiftet i 2007, og i regionernes første ambulanceudbud vandt selskabet en kontrakt på ambulancekørsel i Horsens-området. Her har selskabet i dag otte ambulancestationer, og senest har Responce vundet en kontrakt på drift af tre læge- og akutbiler, således at selskabet nu har 11 stationer og driver 16 beredskaber. Responce har 135 ansatte.

I regnskabet for 2012 oplyser Responce ikke selskabets omsætning, men bruttofortjenesten – som er omsætningen minus de direkte driftsomkostninger – blev på 10 mio. kr., hvilket er en lille stigning i forhold til 2011. Sammen med reducerede administrationsomkostninger gav det et samlet overskud på 3 mio. kr. – mod 1,7 mio. kr. i 2011.

Positiv egenkapital

Responce er ejet af den tyske ambulanceoperatør G.A.R.D. og af redningsdirektør Michael Sørensens private holdingselskab. Ejerne har gennem årene ydet betydelige lån til Responce, men i 2012 er en del af disse lån konverteret til aktiekapital. Det betyder, at selskabets egenkapital er gået fra at være negativ med 13 mio. kr. til at være positiv med 4,2 mio. kr.

I alt er Responces gæld halveret fra 26 mio. kr. til 13 mio. kr.

Klar til yderligere vækst

Tidligere på ugen kom det frem, at Responce deltager i kampen om kontrakten på de tre danske akutlægehelikoptere. Det sker som underleverandør til selskaberne Uni-Fly og Air Greenland.

Responce har også tidligere meldt ud, at man vil byde på flere kontrakter i de kommende ambulanceudbud, og i det nye regnskab noterer Responce da også, at selskabet efter de store investeringer i etableringsårene står godt rustet til at udbygge sin position på det danske marked for akut ambulancetjeneste.

Annonce