Klar til ambulanceudbud: SOS indgår redderoverenskomst med 3F

SOS International – der blandt andet ejer Dansk Autohjælp – har indgået overenskomst med 3F, og dermed er SOS godt rustet til at deltage i det ambulanceudbud i Region Midtjylland, som selskabet allerede er blevet prækvalificeret til. Ifølge 3F sikrer den nye overenskomst, at ambulanceredderne ikke udsættes for pres og løndumping i forbindelse med den kommende udbudsrunde, hvor SOS satser på at give Falck kamp til stregen.

Netop overenskomster var et af de store stridspunkter i forbindelse med den seneste udbudsrunde, hvor det svenske firma Samariten aldrig fik en overenskomst med 3F og efter et kaotisk forløb endte med at opgive det danske marked.

Den nye redderoverenskomst er indgået mellem på den ene side 3F’s Transportgruppe og på den anden side SOS International og arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv. Ifølge 3F giver den redderne løn- og arbejdsvilkår, der ligger tæt på niveauet hos Falck. ”Ambulancer har ens farver. Vores aftale sikrer, at redderne inden i også har ens vilkår. Deres arbejde skal ikke på tilbud, når regionerne sender drift af ambulancer i udbud”, siger Jan Villadsen, der er formand for 3F’s Transportgruppe.

Hos SOS International hæfter man sig ved, at overenskomsten giver mulighed for at lave skræddersyede løsninger, der kan tilpasses den enkelte regions behov – og at overenskomsten sikrer ro om medarbejdernes forhold, så der i stedet for overenskomstspørgsmål kan fokuseres på den kvalitet, service og pris, som de forskellige bydere vil kunne tilbyde regionerne.

”Vi er rigtig tilfredse med resultatet, og vi synes, at det har været et positivt samarbejde med 3F og Dansk Erhverv. Vi er glade for, at vi med denne aftale kan skabe tryghed for redderne”, siger den konstituerede koncernchef i SOS International, Niels Krag Printz.

SOS er prækvalificeret til at byde på ambulancekørslen i Region Midtjylland, men selskabet lægger ikke skjul på, at man også er interesseret i at byde i de øvrige regioner. Dermed tegner den kommende udbudsrunde til at blive en hård kamp med deltagelse af Falck, SOS, Responce, de kommunale ambulancetjenester og eventuelle nye aktører.

Annonce