Formanden for Reddernes Landsklub træder tilbage

Midt i en krise mellem Reddernes Landsklub og 3F har landsklubbens formand, Vagn Flink, meddelt, at han træder tilbage. Vagn Flink henviser til, at 3F har defineret en ny rolle for Reddernes Landsklub og formanden – og at de ikke modsvarer hans ønsker. En ny formand skal optage drøftelser med 3F om det fremtidige samarbejde.

Vagn Flink har været formand for Reddernes Landsklub i seks år, og den seneste tid har været præget af reddernes utilfredshed med moderorganisationen 3F. Og det er da også utilfredshed med 3F’s beslutninger, som nu får Vagn Flink til at trække sig.

”I den forunderlige verden vi lever i, har 3F Transportgruppen defineret nye roller for Reddernes Landsklub, og specielt formanden har fået andre funktioner, som ikke modsvarer de ønsker, jeg har til arbejdsindholdet i funktionen som formand. Det samarbejde, hvor beslutninger om jeres arbejdsforhold bliver drøftet med RL, har jeg ikke igennem den sidste tid kunnet skabe, og derfor har jeg taget den beslutning, at min tid som formand for RL lakker mod enden”, skriver den afgående formand i en meddelelse til medlemmerne.

Formand skal vælges i november

Vagn Flink fortæller, at han bliver på posten til december 2015. Der er i forvejen planlagt et ekstraordinært medlemsmøde den 13. november 2015, og efter dette møde skal Reddernes Landsklubs bestyrelse vælge en ny formand, der så tiltræder primo december.

”Der står ikke en lederplads og ej heller en plads i 3F og venter på mig, men jeg er via overenskomsten sikret at kunne komme tilbage som redder på den station, jeg forlod – Hobro”, fortæller Vagn Flink.

Ny formand skal drøfte samarbejde med 3F

Når der er valgt en ny formand, får denne til opgave hurtigst muligt at optage drøftelser med 3F omkring det fremtidige samarbejde, herunder kommunikationen. Det sker på baggrund af den seneste tids utilfredshed, der kulminerede i september.

”Det er mit håb, at der til tillidsrepræsentantkonferencen i december kan præsenteres en strategiplan for tillidsrepræsentanterne omhandlende en klar plan for samarbejdet mellem 3F og RL og en lige så klar kommunikationsplan mellem de nævnte parter og sidst, men ikke mindst en tydelig plan for kommunikationen i forhold til jer kollegaer. Der er og bliver tabt for meget vigtig information, når vi ikke når ud med vores fælles budskaber”, siger Vagn Flink.

Annonce