Syddanske hjerteløbere kan nu få et gratis førstehjælpskursus

I den landsdækkende Hjerteløber-ordning, hvor private borgere tilkaldes af AMK-vagtcentralerne ved hjertestop, er der ikke noget krav om, at de tilmeldte borgere rent faktisk kan førstehjælp. Hos Region Syddanmark, der for nyligt har tilsluttet sig ordningen, vil man imidlertid nu tilbyde de lokale hjerteløbere et gratis 4-timers førstehjælpskursus.

Da Region Syddanmark blev en del af TrygFondens Hjerteløber-ordning, besluttede regionsrådet også, at der skulle tilbydes førstehjælpskurser til de hjerteløbere, der ønskede det. Og nu kan alle nuværende og kommende hjerteløbere tilmelde sig et gratis 4-timers førstehjælpskursus, som bliver afholdt af Dansk Folkehjælp.

”Der er jo ikke noget krav om, at man skal have et førstehjælpskursus som hjerteløber. Så det er et helt åbent tilbud, hvis man har behov for at få genopfrisket sine førstehjælpsevner. Jeg synes egentlig, at det giver rigtig god mening, at man deltager på kurset, hvis man føler, at der er noget, man vil have gennemgået. Eller hvis man slet ikke ved noget om førstehjælp, men gerne vil være hjerteløber”, siger Mads Skau (V), der er formand for præhospitaludvalget i Region Syddanmark

Selv om TrygFonden ikke stiller krav om, at de tilmeldte borgere rent faktisk kan førstehjælp, så angiver 98 pct. af hjerteløberne, at de har taget et førstehjælpskursus.

Kursusdeltagere får også tilbudt vest

Kurserne vil geografisk være fordelt over hele regionen. Alle deltagere får også tilbudt en hjerteløbervest, hvis de gennemfører kurset.

”Vi ved fra den tidligere førstehjælpsordning her i regionen, at flere frivillige gerne vil kunne identificeres med en vest. Derfor har vi valgt at tilbyde den. Den er jo ikke nødvendig for at kunne redde liv, og har man den ikke, kan man tilkendegive mundtligt, at man er hjerteløber, men for nogle er den rar at have”, siger Mads Skau.

Regionen har også oprettet en webshop, hvor man kan købe vest, førstehjælpskit og pocketmask, der er en maske, som kan bruges ved indblæsninger i forbindelse med hjertelungeredning.

Annonce