Tidligere medarbejder: Der var ikke uddannede folk med i ambulancerne

Ambulanceoperatøren Ignis Et Aqua har flere gange stillet med ambulancer til større arrangementer, uden at der som krævet har været en uddannet ambulanceassistent med i ambulancen. Sådan lyder påstanden fra en tidligere medarbejder, og i Sundhedsstyrelsen har man nu igangsat en undersøgelse.

Det er den 30-årige Allan Bergstrøm, som nu kritiserer Ignis Et Aqua. Han er uddannet sygehjælper, og sidste sommer blev han tilknyttet Ignis Et Aqua. Efter få vagter sagde han imidlertid efter eget udsagn op.

“Ignis Et Aqua gav mig et ansvar, som jeg ikke kunne påtage mig. Ofte var der ikke en uddannet ambulanceassistent med i ambulancen til de arrangementer, som vi var ude til – som det ellers er påkrævet”, siger Allan Bergstrøm til lokalavisen Villabyerne.

“Jeg har også gjort Sundhedsstyrelsen opmærksom på, at jeg på min vagt opdagede, at medicinen var udløbet og udstyret i ambulancen ikke var i orden. Det gjorde jeg i første omgang ejer Steen Jensen opmærksom på, men han valgte ikke at gøre noget ved det. Derefter valgte jeg at stoppe i firmaet”, tilføjer Allan Bergstrøm.

I Sundhedsstyrelsen bekræfter sektionsleder, embedslæge Anette Lykke Petri, at styrelsen har modtaget en indberetning, som har sat gang i en undersøgelse af Ignis Et Aqua. “Vi er i gang med at undersøge, om der i relation til ambulancefirmaet er forhold, der kan have betydning for patientsikkerheden. Herunder om lovgivningen vedrørende delegation af forbeholdt sundhedsfagligt virksomhed er overholdt i henhold til autorisationsloven”, siger Anette Lykke Petri til Villabyerne.

Ejeren af Ignis Et Aqua, Steen Jensen, har ikke over for Villabyerne ønsket at kommentere kritikken.

Annonce