Travbane opsiger aftale med ambulancefirma

Det private ambulancefirma Ignis Et Aqua skal ikke længere levere førstehjælpsberedskab til Charlottenlund Travbane. Efter massiv kritik af firmaet har Charlottenlund Travbane valgt at opsige aftalen med Ignis Et Aqua med omgående virkning. Det sker blandt andet efter dialog med Sundhedsstyrelsen.

Sidste sommer fik en travkusk hjertestop på Charlottenlund Travbane. Travbanen anvendte det private ambulancefirma Ignis Et Aqua som leverandør af beredskabet under travløbet, og Ignis Et Aqua kørte travkusken til hospitalet. Han døde imidlertid i ambulancen undervejs til hospitalet, og siden har Sundhedsstyrelsen på en lang række punkter rejst kritik af Ignis Et Aqua i den konkrete sag.

Efter sagen udtale direktøren for Charlottenlund Travbane, Lars Moss, at man ville fortsætte samarbejdet med Ignis Et Aqua. Ifølge direktøren skete det på baggrund af en løbende dialog med Sundhedsstyrelsen, som bekræftede, at den indkøbte førstehjælpsydelse var fuldt lovlig.

I denne uge der blev imidlertid i TV2-programmet Station 2 rettet en massiv kritik mod Ignis Et Aqua, og Charlottenlund Travbane oplyser, at kritikken nu får konsekvenser:

”Jeg har i alle sammenhæng udtalt, vi altid vil prioriterer sikkerheden på Charlottenlund Travbane på højeste niveau. Vi har i den seneste tid været i løbende dialog med Sundhedsstyrelsen og vores trænerforening. På baggrund af nye oplysninger og TV-udsendelsen torsdag aften, har vi truffet beslutning om at stoppe samarbejdet”, fortæller Lars Moss.

”Vi vil fremadrettet arbejde på en langsigtet løsning. Midlertidigt løser vi førstehjælpsydelsen på anden måde”, siger travbane-direktøren.

Annonce