Ny kritik mod ambulanceoperatør

Ambulanceoperatøren Ignis Et Aqua, der blandt andet leverer ambulanceberedskab ved sportsarrangementer, har i stort omfang anvendt medarbejdere, der ikke har haft den krævede uddannelse som ambulanceassistent. I stedet har medarbejderne fået et kort, internt kursus som overbygning til et nødbehandlerkursus. Sådan lyder kritikken fra en tidligere medarbejder.

I øjeblikket er Sundhedsstyrelsen ved at undersøge, om Ignis Et Aqua har overtrådt reglerne for uddannelse af ambulancefolk. Det sker efter at både en konkurrent og flere tidligere medarbejdere har anklaget Ignis Et Aqua for at anvende medarbejdere, der ikke har en egentlig ambulanceuddannelse.

Den seneste kritik kommer fra Sune Schønnemann, der frem til april i år var ansat i Ignis Et Aqua. “Jeg sagde op i protest, fordi virksomheden mente, at brandfolk og førstehjælpere kunne køre ambulance efter et kort kursus. Men når jeg ikke har uddannelsen, sætter jeg mig ikke ind i en ambulance som ambulanceassistent”, siger Sune Schønnemann til lokalavisen Villabyerne.

Uddannelsen som ambulanceassistent varer 2 år og 7 måneder. Men i maj sendte ejeren af Ignis Et Aqua, Steen Jensen, en e-mail til en række medarbejdere. “Du inviteres til at kunne få en uddannelse til ambulance “assistent”. Det vil sige, at vi laver en overbygning på nødbehandlerkurset. Assistent vil sige du lærer om DEFI, IV og om medicinen, som bruges i ambulancetjenesten. Alt sammen for at kunne være med på en ambulance og assistere behandleren”, skrev Steen Jensen i e-mailen.

“Jeg forsøgte flere gange at snakke med Steen Jensen om, at den ikke gik med det kursus. Men han forsikrede mig, at han havde snakket med en overlæge om, at hvis de ikke kørte nogen steder med ambulancen, så overtrådte de ikke nogen regler”, siger Sune Schønnemann, som også bekræfter beskyldninger om forældet medicin og udstyr i ambulancen.

Annonce