Vil lave forsøgsordning med grønt blink til frivillige

Transportministeren vil lave en forsøgsordning, hvor frivillige, der kører afsted for at redde liv, kan udstyre deres biler med et grønt blink. Blinket skal dog ikke give særlig rettigheder i trafikken, men alene sende et signal om, at bilisten har en livsvigtig opgave. Man skal selv kunne indkøbe blinket uden at få en særlig tilladelse.

Transportminister Thomas Danielsen (V) fortæller til DR, at han ønsker en forsøgsordning, der især er rettet mod de frivillige hjerteløbere. Derfor forestiller han sig også, at blinkene skal være grønne, som er samme farve, der anvendes til markering af hjertestarterne.

Ifølge DR skal blinket ikke give særlige rettigheder i trafikken. Det skal alene vise medtrafikanter, at bilisten er på vej til en nødsituation. Ministeren forestiller sig derfor ikke, at der skal opbygges en tilladelses- eller godkendelsesordning. Alle vil kunne købe blinket, men misbrug under kørslen vil kunne straffes.

”Hvis politiet kommer forbi en bil, som kører med grønt blink, så vil jeg tro, politiet følger med for at kunne gå til hånde og være med til at hjælpe i situationen. Og det er klart, hvis man så kommer frem, og der ikke er nogen at redde, så skal man jo have en bøde og sanktioneres, ligesom hvis man laver andre forseelser i trafikken”, siger Thomas Danielsen til DR.

Annonce