Travleste autohjælpsdag nogensinde

SOS Internationals vagtcentraler for vejhjælp i Aarhus, Stockholm, Oslo og Helsinki havde onsdag den 3. januar 2024 den travleste dag nogensinde, målt i antallet af opkald til vagtcentralerne. I alt modtog vagtcentralerne over 18.000 opkald fra svenske, danske, norske og finske bilister med behov for vejhjælp. Det er det højeste antal opkald i SOS Internationals 63-årige historie.

Ekstreme kuldegrader med mere end 40 graders frost i Nordsverige, Norge og Finland og snestorm i blandt andet Danmark og Sydsverige kunne mærkes på trafikken, hvor bilister har haft brug for hjælp til at starte frosne biler og komme fri af snedriver og grøfter.

Onsdag den 3. januar 2024 modtog SOS Internationals vagtcentraler for vejhjælp således i alt over 18.000 opkald fra svenske, danske, norske og finske bilister med behov for vejhjælp. Det er det højeste antal opkald i SOS Internationals 63-årige historie.

”Når ekstremt vejr rammer, kan vi med det med det samme mærke det på vores alarmcentraler. 2024 er begyndt med en fælles udfordring med sne og kulde i både Danmark, Norge, Sverige og Finland, og det har givet et historisk højt antal opkald”, siger Jan Sigurdur Christensen, der er direktør for SOS International.

Danskerne indtager førstepladsen med 59 pct. af alle opkaldene til vagtcentralerne for vejhjælp den 3. januar 2024. Sverige tegner sig for 19 pct., Norge 13 pct og Finland for 9 pct.

Langt ned til den forrige rekord

Med mere end 18.000 opkald er det et pænt stykke ned til sidste gang, der blev sat rekord ved telefonerne. 1. december 2021 ringede telefonerne hos SOS International mere end 13.000 gange – dengang var det også en snestorm, der spillede ind.

”I SOS International forbereder vi os på, at vi kommer til at se mere ekstremt vejr fremover, både lokalt i vores egne lande og i de lande, hvor vi rejser på ferie. Det bliver nok ikke sidste gang, vi kommer til slå vores egne rekorder”, siger Jan Sigurdur Christensen.

De hyppigste assistancer på tværs af landegrænser har været fritrækninger, bjærgning og starthjælp. I Sverige har SOS International derudover sammen med myndighederne koordineret en indsats for at bjærge 100 biler, som var strandet på motorvejen i Skåne.

Annonce