Århus’ beredskabschef bliver ny chef for Københavns Brandvæsen

Jakob Vedsted Andersen. Arkivfoto

Chefen for brandvæsenet i landets næststørste by bliver fra 1. januar 2010 chef for brandvæsenet i landets største by. Det sker, når Århus” nuværende beredskabschef, Jakob Andersen, tiltræder som ny beredskabschef i Københavns Kommune og dermed sætter sig i chefstolen for landets største brandvæsen, der står over for en række nye, store opgaver.

Jakob Vedsted Hammer Andersen er 38 år og uddannet civilingeniør med speciale i brandteknik. Han kommer fra en stilling som beredskabschef i Århus Brandvæsen. Han har tidligere arbejdet en årrække i Københavns Brandvæsen, og erfaringerne med det københavnske korps har kun øget interessen for stillingen som beredskabschef for hovedstaden, fortæller Jakob Andersen.

“Københavns Brandvæsen skal fremover kunne håndtere en række nye opgaver, situationer, risici og markedsvilkår. Det kræver udvikling og omstilling – både beredskabsmæssigt og forretningsmæssigt. Alene af den grund er jobbet for spændende til, at jeg kunne sige nej tak. Og så ved jeg fra tidligere, at Københavns Brandvæsen har en helt fantastisk medarbejderstab, der lever og ånder for deres arbejdsplads. Den kultur skal jeg være med til at videreføre og udvikle, og jeg vil gå til jobbet med samme stolthed og ydmyghed, som medarbejderne gør”, siger Jakob Andersen.

Jakob Andersen bliver samtidig Københavns Kommunes første beredskabschef, idet stillingen i forbindelse med hans tiltræden skifter betegnelse fra brandchef til beredskabschef.

Københavns Kommune ser det som den nye beredskabschefs vigtigste opgave at etablere et stærkt terrorberedskab og udvikle den generelle sikkerhed og tryghed i København – i tæt samspil med den politiske og administrative ledelse på rådhuset og øvrige aktører indenfor beredskabet.

“Vi er sikre på, Jakob Vedsted Hammer Andersen er den rette til at løfte opgaven. Dels fordi han er en dygtig leder med stor strategisk, forretningsmæssig og politisk forståelse. Dels fordi han med succes har stået i spidsen for en omfattende modernisering af Århus Brandvæsen. Han har dermed særdeles gode forudsætninger for at udvikle og positionere Københavns Brandvæsen på et marked, der er præget af hastige forandringer og stigende konkurrence”, siger Claus Juhl, der er adm. direktør for økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

Annonce