Avisbud opdagede brand på Falck-station

Google Maps
Falck-stationen i Svendborg

Det var et avisbud som slog alarm, da der tidligt onsdag morgen opstod brand i en garage på Falck-stationen i Svendborg. Avisbuddet ringede 112 kl. 5.40, og stationens personale – der sov i lokaler over garagen – blev sammen med deltidsbrandfolkene alarmeret. Branden blev hurtigt slukket, men en autohjælpsvogn udbrændte og fire ambulancer fik sodskader.

Branden opstod i en autoteknikervogn, og der er formentlig tale om en selvantændelse i køretøjets udstyr til starthjælp. Køretøjet blev totalskadet, og der skete desuden en del skader på bygningen.

Der var ikke nogen form for røg- eller brandalarmer i garagen, og branden blev derfor ikke opdaget af det sovende personale. Men ifølge udrykningsleder Morten Brogaard Roost var personalet ikke i fare: ”I kraft af, at branden foregår nede i vores garage, som er adskilt af et tykt betonlag fra rummene ovenpå, har der ikke været noget tidspunkt, hvor personalet har været i fare”, siger han til Fyens Stiftstidende.

Fire ambulancer i garagen fik sodskader, men ifølge Morten Brogaard Roost gik branden ikke ud over det akutte beredskab.

Annonce