Slut med redningsvogn i Svendborg

Google Maps
Falck-stationen i Svendborg

I mange år har brandstationen i Svendborg haft en redningsvogn. Men som led i en stor spareplan har Svendborg Kommune besluttet, at redningsvognen skal nedlægges, hvilket giver kommunen en besparelse på omkring 130.000 kr. om året. Samtidig har kommunen dog fravalgt et spareforslag, som ville indebære, at Svendborgs særlige to-minutters-beredskab blev nedlagt.

Svendborg Kommune indgår i det fælleskommunale Beredskab Fyn, og i det omfang de enkelte kommuner ønsker et bedre beredskab end det, der gælder for Beredskab Fyn som helhed, kan kommunerne tilkøbe ekstra beredskabsenheder hos Beredskab Fyn.

Hidtil har Svendborg Kommune haft to særlige tilkøb. For det første sørger Falck for, at der i tidsrummet kl. 7 til 14.30 på hverdage er et to-minutters-beredskab i Svendborg, således at Falck sikrer, at fire brandfolk kan angå inden for to minutter. For det andet er der på brandstationen i Svendborg placeret en dedikeret redningsvogn med avanceret udstyr.

I forbindelse med en stor sparerunde, hvor Svendborg Kommune skal spare 60 mio. kr., var der lagt op til, at både to-minutters-beredskabet og redningsvognen skulle spares væk. I sidste øjeblik blev to-minutters-beredskabet dog reddet, men udsigten til en besparelse på omkring 130.000 kr. om året gør stadig, at redningsvognen nu bliver sparet væk.

Annonce