Google Maps
Brandvæsen

Slut med redningsvogn i Svendborg

I mange år har brandstationen i Svendborg haft en redningsvogn. Men som led i en stor spareplan har Svendborg Kommune besluttet, at redningsvognen skal nedlægges, hvilket giver kommunen en besparelse på omkring 130.000 kr. om året. Samtidig har kommunen dog fravalgt et spareforslag, som ville indebære, at Svendborgs særlige to-minutters-beredskab blev nedlagt.

Brandvæsen

Tillidsmand: Chokerende udmelding fra beredskabschef

Vil deltidsbrandfolkene på den lukningstruede brandstation i Gudme hellere med konen på indkøb i Svendborg end at tage vagter som brandfolk? Ja, i hvert fald ifølge beredskabschefen i Svendborg Kommune. Brandfolkenes tillidsmand kan imidlertid slet ikke genkende beskrivelsen, og han betegner beredskabschefens udmelding som chokerende.

Google Maps
Autohjælp

Avisbud opdagede brand på Falck-station

Det var et avisbud som slog alarm, da der tidligt onsdag morgen opstod brand i en garage på Falck-stationen i Svendborg. Avisbuddet ringede 112 kl. 5.40, og stationens personale – der sov i lokaler over garagen – blev sammen med deltidsbrandfolkene alarmeret. Branden blev hurtigt slukket, men en autohjælpsvogn udbrændte og fire ambulancer fik sodskader.

Brandvæsen

Brandmand og to elever på sygehuset efter ulykke på brandskole

En 78-årig brandinstruktør og to 19-årige elever blev onsdag bragt til sygehuset efter en ulykke på brandskolen i Svendborg. Instruktøren, der har fungeret som brandmand i over 50 år, fik første- og andengradsforbrændinger på kroppen samt tredjegradsforbrændinger på venstre hånd, hvor han nu skal have en plastisk operation. Eleverne slap uden alvorlige skader.

Google Maps
Brandvæsen

Brandfolk nedlagde arbejdet efter fyring af kollega

Formentlig for første gang i nyere Danmarkshistorie stod en større provinsby i weekenden i en periode uden brandberedskab. Det skete, da deltidsbrandfolkene i Svendborg besluttede at nedlægge arbejdet i protest mod fyringen af en kollega. Arbejdsnedlæggelsen skete, uden at der var etableret et nødberedskab, og det møder hård kritik fra Falcks regionale brandchef og fra Svendborg Kommunes beredskabschef.

Præhospital

Sydfyn får lægebil fra december

Allerede fra slutningen af december får Sydfyn en lægebil, der skal fungere på samme måde som den nye lægebil i Odense – dog kun i tidsrummet 07.00-18.00. Oprindeligt var det ellers meningen, at der skulle have været etableret en udrykningslægeordning med enten praktiserende læger eller anæstesiologer, der selv rykkede ud, men den model har der ikke været interesse for blandt de lokale læger. Den nye lægebil får base på Falck-stationen i Svendborg, og den vil koste ca. 3,6 mio. kr. om året.

Brandvæsen

Redningsbåd fik motorstop

Indsatsens ved en brand på den lille ø Drejø ved Svendborg udviklede sig noget uheldigt, da båden med brandslukningsudstyr og brandfolk fik motorstop undervejs til Drejø. Falcks gummibåd med brandslukningsudstyr var taget af sted fra Rantzausminde Lystbådehavn, men fik altså motorstop undervejs.