Beredskabschef beskyldes for at have talt usandt på TV

Jakob Vedsted Andersen. Arkivfoto

Torsdag deltog Københavns beredskabschef, Jakob Vedsted Andersen, i et direkte TV-interview, hvor han fortalte, at alle de kritiserede Travox 120 kredsløbsapparater var blevet udskiftet. Tidligere har Københavns Brandvæsen skriftligt oplyst, at apparaterne udgik fra 1. maj 2012. Men billeder fra Christianshavn brandstation viser, at apparaterne stadig var i brug på stationen. Da brandvæsenet blev opmærksomt på, at en avis havde billeder af de gamle apparater, fik brandstationen besked på at fjerne apparaterne og dække dem til med blå plastik.

I et skriftligt svar til Avisen.dk har Københavns Brandvæsen tidligere oplyst, at Travox 120 var taget ud af brug, og at man pr. 1. maj 2012 var overgået til afløseren, Dräger PSS BG4 Plus, på alle kredsløbsstationer. Og i et direkte interview med TV 2 News torsdag garanterede beredskabschef Jakob Vedsted Andersen, at kredsløbsapparaterne var blevet udskiftet.

Det fik imidlertid en anonym brandmand til at indsende en serie billeder fra Christianshavn brandstation til Avisen.dk. På billederne ses mindst syv af de gamle Travox 120 røgdykkerapparater, hvoraf de to er monteret i stationens stigevogn. Ifølge brandmanden er årsagen, at der ikke er blevet monteret nye beslag, der passer til BG4 Plus-apparaterne.

Da Avisen.dk konfronterede Københavns Brandvæsen med billederne, blev de gamle apparater hurtigt fjernet. “Der er blevet givet en hastebesked om, at vi skulle fjerne de to apparater fra stigevognen og dække resten til med blå plastik”, fortæller en anonym brandmand.

Københavns Brandvæsen har efterfølgende bekræftet, at der var monteret Travox 120-apparater på stigen på Christianshavns brandstation, indtil stigen har kunnet ombygges til de nye apparater, men at de gamle apparater nu er fjernet. Beredskabschef Jakob Vedsted Andersen har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Avisen.dk.

Annonce