Beredskabschefer skal have ny formand

Niels Mørup, der er beredskabschef i Nordsjællands Brandvæsen, er af personlige årsager fratrådt som formand for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer. Foreningens næstformand, Niels Christensen, der er beredskabschef i Ikast-Brande, vil fungere som formand frem til en ekstraordinær generalforsamling den 25. februar 2015.

Niels Mørup har været formand for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer (FKB) i en meget krævende periode med mange forhandlinger om den fremtidige struktur for hele landets redningsberedskab. Disse forhandlinger førte tidligere på året til en aftale mellem KL og Finansministeriet om en sammenlægning af de kommunale beredskaber til højst 20 enheder.

”Såvel bestyrelse som kredsformænd beklager dybt Niels Mørups beslutning, og der lyder en stor tak for en fantastisk indsats ikke mindst i de vanskelige strukturforhandlinger. Ingen i FKB er så dybt inde i dette arbejde som Niels Mørup, der da også har lovet at stå til rådighed for bestyrelsen i det fortsatte arbejde”, hedder det i en udtalelse fra FKB.

Niels Mørup har siden 2010 været formand i FKB sideløbende med jobbet som beredskabschef i Nordsjællands Brandvæsen. Ifølge BeredskabsInfos oplysninger er Niels Mørup ikke længere kandidat til jobbet som direktør for det nye Nordsjællands Brandvæsen, der er under etablering. Stillingen besættes i samarbejde med eksterne rekrutteringskonsulenter, og den første samtalerunde har været afholdt.

Annonce