Beredskabskommission vil undersøge om flere brandstationer kan lukkes

Arkivfoto: Lasse Christiansen

I modstrid med en klar indstilling fra Vestsjællands Brandvæsens ledelse vil det fælleskommunale brandvæsens beredskabskommission ikke afvise, at brandstationen i Kirke Hyllinge bliver lagt sammen med nabostationen eller helt lukket. Tværtimod ønsker et flertal i beredskabskommissionen, at der også skal gennemføres en analyse af muligheden for at sammenlægge andre stationer.

Da den vestsjællandske beredskabskommission mødtes fredag, så skulle den tage stilling til en analyse af mulighederne for en tilpasning af beredskabet på nabobrandstationerne i Kirke Hyllinge (Vestsjællands Brandvæsen) og Skibby (Frederiksborg Brand & Redning). Analysen konkluderede, at alle modeller for en tilpasning ville give væsentlige serviceforringelser samt en svækkelse af den samlede robusthed. Derfor indstillede brandvæsenets ledelse, at overvejelserne om sammenlægning eller samdrift skulle opgives.

Sådan gik det imidlertid ikke, fortæller beredskabskommissionsmedlem Line Holm Jacobsen, der repræsenterer Lejre Kommune i beredskabskommissionen:

”Desværre valgte beredskabskommissionen på sit møde i dag (fredag, red.) – anført af borgmestrene fra Odsherred og Kalundborg – IKKE at følge indstillingen. Tværtimod valgte flertallet at lægge op til en bredere analyse af, om der mon kan effektiviseres eller sammenlægges andre steder i hele VSBV. Men sjovt nok er det altid stationerne Kr. Hyllinge og Hvalsø, Tølløse, der nævnes. Vil bare slå fast, at det bliver ikke med min stemme, at der nedlægges brandstationer i Lejre kommune”, skriver hun på Facebook.

Annonce