Borgmester og beredskabschef kritiserer beslutning om at redde brandværn

Tidligere på måneden besluttede et snævert flertal i beredskabskommissionen i Aabenraa Kommune, at der ikke som planlagt skulle lukkes otte af de frivillige brandværn i kommunen. Men den beslutning møder nu hård kritik fra både borgmester Tove Larsen (S) og beredskabschef Preben Christensen, der mener, at de frivillige brandværns overlevelse er fagligt uforsvarlig og udgør en sikkerhedsfare for kommunens borgere.

Den hårde kritik fra borgmester og beredskabschef skyldes, at tallene viser, at de lukningstruede frivillige brandværn ikke lever op til de sikkerhedsregler og lovkrav, der stilles til brandvæsener. Der er tale om, at de rykker for sent ud, at der mangler brandfolk på udrykningen, at der rykkes ud uden holdleder og at der ikke bliver givet tilbagemeldinger om aktiviteterne, skriver Jydske Vestkysten.

Det var Dansk Folkepartis medlem af beredskabskommissionen, Ejler Schütt, som skiftede holdning til spørgsmålet om lukning af brandværn, og dermed tippede flertallet hen mod en bevarelse af brandværnene. Men nu kritiserer borgmesteren og beredskabschefen flertallet i beredskabskommissionen, fordi de traf beslutningen, selv om de var i besiddelse af opgørelser fra beredskabschefen, som viste store problemer i de brandværn, som mindretallet ønskede nedlagt.

Annonce