Brandvæsen

Fire brandfolk på skadestuen på grund af bananfluegift

Fire brandfolk fra brandværnet i Aabenraa samt en vægter måtte fredag en tur på skadestuen efter en udrykning til Danske Bank i Aabenraa. Alarmen gik, efter at vidner havde observeret røg fra banken, men da brandfolkene trængte ind i banken, blev de pludseligt dårlige – og de blev bragt til skadestuen. Men det viste sig, at det var bananfluer, som var skyld i brandfolkenes ildebefindende.

Brandvæsen

Ulovlige krav til afgangstider i brandslukningsaftaler

De brandslukningsaftaler, som Aabenraa Kommune har indgået med de frivillige brandværn for perioden 2012-2015, er ulovlige. Det har Beredskabsstyrelsen konstateret i forbindelse med behandlingen af Aabenraa Kommunes nye dimensioneringsplan. Problemet er, at aftalerne opererer med differentieret afgangstider, hvor kommunen kun kræver, at 1. køretøj afgår inden for lovkravet på 5 minutter. De næste køretøjer skal først afgå efter henholdsvis 6 og 7 minutter, og det er ulovligt, fastslår Beredskabsstyrelsen, der helt usædvanligt også betegner kommunens krav til maksimal responstid som uforsvarlig.

Brandvæsen

Falck-chef bliver ny beredskabschef i Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune har ansat 37-årige Jarl Vagn Hansen som ny beredskabschef. Han tiltræder 1. januar 2013. Jarl Vagn Hansen kommer fra en stilling som brand- og kontraktchef ved Falcks Region Midt – en stilling, han har beklædt siden januar 2008. Før da var han sikkerhedschef ved LM Glasfiber i Lunderskov og i en længere årrække stationsleder i Falck. Jarl Vagn Hansen fik jobbet foran 13 andre ansøgere.

Brandvæsen

Aabenraa vil med i fælles indkøb af drejestiger

Aabenraa Kommune har i dag to drejestiger, der begge er nedslidte og af ældre dato. I år forventer man, at den ene drejestige, som er fra 1972, kasseres under det årlige eftersyn, og den anden drejestige, som er fra 1982, er det blevet svært at skaffe reservedele til. Derfor ønsker Aabenraa Brand & Redning, at kommunen investerer 4 mio. kr. i en ny drejestige, der skal indkøbes i et fælles udbud, som også en række andre kommuner deltager i. Den nye drejestige skal fremover være kommunens eneste.

Brandvæsen

Padborg får ny brandstation til 5 mio. kr.

Til december vil Aabenraa Kommune efter planen kunne tage en ny, stor brandstation i Padborgs industriområde i brug. Den nye station skal samle mandskab og materiel fra tre frivillige brandværn, der lægges sammen i forbindelse med flytningen. Aabenraa Kommune investerer 5 mio. kr. i projektet, og for de penge får kommunen en brandstation på 650 m2 med et indskudt dæk på yderligere 200 m2.

Brandvæsen

Ny brandstation i Padborg rykker nærmere

En enig beredskabskommission i Aabenraa Kommune peger nu på to mulige placeringer af en ny brandstation i Padborg, der skal samle de frivillige brandværn fra Vejbæk, Frøslev og Bov/Padborg. Den ny brandstation, som byrådet afsat 5 mio. kr. til, kommer enten til at ligge på Plantagevej eller på Kejsergade.

Brandvæsen

Borgmester og beredskabschef kritiserer beslutning om at redde brandværn

Tidligere på måneden besluttede et snævert flertal i beredskabskommissionen i Aabenraa Kommune, at der ikke som planlagt skulle lukkes otte af de frivillige brandværn i kommunen. Men den beslutning møder nu hård kritik fra både borgmester Tove Larsen (S) og beredskabschef Preben Christensen, der mener, at de frivillige brandværns overlevelse er fagligt uforsvarlig og udgør en sikkerhedsfare for kommunens borgere.

Brandvæsen

Frivillige brandfolk får erstatning ved tilskadekomst

De frivillige brandfolk i Aabenraa Kommune kan se frem til, at de fremover vil få kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, hvis de kommer til skade i tjenesten. Kommunen har nemlig besluttet, at brandfolkene i op til tre måneder kan få udbetalt en kompensation, som udgør forskellen mellem deres tabte arbejdsfortjeneste og de sygedagpenge, som de får udbetalt. Også brandfolkenes arbejdsgivere vil kunne få kompensation, når de har udbetalt sygedagpenge.