Brandfolks kogebog gav overskud på 70.000 kr.

Google Maps
Brandstationen i Fredericia. Arkivfoto

Ved Fredericia Brandvæsens nytårsparade lørdag kunne de lokale brandfolk overrække 70.000 kr. til Julemærkefonden. Pengene er overskuddet fra salget af kogebogen ”Fra runde til sunde”, som brandfolkene udgav som led i et stort motions- og sundhedsprojekt. Formålet med projektet var at udvikle arbejdsglæde og trivsel på en sundhedsfremmende, sikker og attraktiv arbejdsplads.

Projektet ”Fra runde til sunde brandmænd” omfattede blandt andet, at brandfolkene udgav en kogebog med 15 sunde retter, der tager udgangspunkt i brandfolkenes egne opskrifter. Alle retterne er nemlig blevet til på fem forskellige madworkshops, hvor alle medarbejdere på brandstationen har lavet mad. Fælles for de 15 opskrifter er, at de er mættende, sunde, lige til at gå til og nemme at tilberede inden for den tid, som brandfolkene har til rådighed, når de er på vagt.

Kogebogen er blevet trykt i 1.500 eksemplarer, og salget er altså gået så godt, at der indtil videre er opnået et overskud på 70.000 kr. Og brandfolkene havde fra starten besluttet, at overskuddet fra salget af bogen skulle gå ubeskåret til Julemærkefonden, som er kendt for sit arbejde med overvægtige børn.

Annonce