Brandvæsen

Bøde til brandvæsen for buskørsel

Fredericia Kommune har fået en bøde på 10.000 kr., fordi Fredericia Brandvæsen tilbage i 2012 i en periode på tre måneder kørte buskørsel uden at have de nødvendige tilladelser. Fredericia Brandvæsen har erkendt, at tilladelserne ikke var på plads for i alt ni af brandvæsenets busser, og bøden er blevet betalt.

Brandvæsen

Fastholder kritik af manglende møde- og alarmeringsplaner

Skal Beredskabsstyrelsen tilkaldes ved ulykker på Lillebæltsbroerne? Det mener Fredericia Kommune ikke, da der kan trækkes på hjælp fra nabokommunerne. I en udtalelse fastslår Beredskabsstyrelsen, at styrelsen ”som udgangspunkt” ikke har grundlag for at drage kommunens vurdering i tvivl, men styrelsen fastholder sin anbefaling af, at det statslige beredskab inddrages.

Brandvæsen

Brandmand sigtet for uagtsomt manddrab

En brandmand fra Fredericia Brandvæsen er blevet sigtet for uagtsomt manddrab. Det sker efter en alvorlig ulykke i januar, hvor en 68-årig kvinde blev dræbt, da en bil, som hun var passager i, blev påkørt af en autosprøjte fra brandvæsenet. Politiet understreger, at sigtelsen er almindelig procedure ved ulykker med dødelig udgang.

Google Maps
Brandvæsen

Brandfolk er stærkt berørte af dødsulykke

Brandfolkene hos Fredericia Brandvæsen er stærkt berørte af mandagens dødsulykke, hvor en 67-årig kvinde mistede livet, da en autosprøjte fra Fredericia Brandvæsen ramte en bil, som blev ført af den 67-åriges mand, og hvor hun selv var passager. Autosprøjten kørte med udrykning og var på vej til at færdselsuheld.

Brandvæsen

68-årig kvinde dræbt i sammenstød med autosprøjte

En personbil med et ældre ægtepar blev mandag middag påkørt af en autosprøjte fra Fredericia Brandvæsen. Autosprøjte, der var under udrykning, ramte bilen i et lyskryds, hvorved bilen tilsyneladende blev slynget ind i en anden bil. En 68-årig kvinde, der var passager i bilen, mistede livet, mens hendes jævnaldrende mand blev kvæstet – men er uden for livsfare.

Google Maps
Brandvæsen

Brandvæsen kørte uden tilladelse

Knap tre måneder sidste år kørte to af Fredericia Brand & Rednings busser rundt med passagerer i Fredericia uden at have tilladelse til det. Den slags kan udløse bøde og kørselsforbud til en vognmand og hans bus. Men i denne sag har Trafikstyrelsen valgt ikke at gribe ind. En privat vognmand har dog meldt Fredericia Brand & Redning til politiet.