Brandfolk måtte trække sig tilbage efter stenkast

Foto: Rigspolitiet

En flok unge kastede natten til mandag sten efter brandvæsenet i Horsens, da brandfolkene rykkede ud for at slukke en brand i noget affald på gaden på Bjarkesgade i Horsens. Både politiet og brandvæsen måtte trække sig tilbage, og da de returnerede, var de unge forduftet. Politiet mener, at de unge bevidst søgte en konfrontation.

”Brandfolkene måtte trække sig tilbage, og en tilkaldt politipatrulje havde heller ikke mulighed for at komme ind i området. De trak sig tilbage af hensyn til deres egen sikkerhed”, fortæller vagtchef Fritz Lund fra Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkeblad.

Senere på natten vendte politiet talstærkt tilbage til området, men da var branden gået ud af sig selv. ”Og de unge var forsvundet”, fortæller vagtchefen. Men de stenkastende unge var bevidst gået efter en konfrontation, mener politiet: ”Det er nogle unge, vi kender, og de ville tydeligt en konfrontation med politiet”, fortæller vicepolitikommissær Lars Grauslund til Horsens Folkeblad.

Kort tid efter fik politiet melding om flere påsatte brande på Hybenvej i Horsens. På brandstedet traf politiet de samme unge som på Bjarkesgade.

Annonce