Brandkadetter satte røgalarmer op i udsat boligområde

Slagelse Brand og Rednings brandkadetter – Slagelse Firebirds – har iværksat en indsats for at styrke brandsikkerheden i det udsatte boligområde Ringparken. I tre weekender ringer brandkadetterne på døre i Ringparken og tilbyder at sætte røgalarmer op. Brandkadetterne er i alderen 10-14 år, og mange bor selv i området.

Opsætningen af røgalarmer startede sidste weekend og fortsætter de næste to weekender. Der er tale om et samarbejde mellem Slagelse Brand og Redning, boligselskabet FOB, den boligsociale helhedsplan, ungdomsklubben Rosenkildegården og Beredskabsstyrelsens Brandsikker Bolig-projekt.

Det samlede projekt – Brandsikker Ringpark – skal øge trygheden og brandsikkerhed i det socialt belastede boligområde. Det omfatter en række delmål i form af opsætning af røgalarm i alle 824 boliger, etablering af bedre relationer mellem brandvæsen og beboerne i Ringparken, færre udrykninger i området, ansvar og stolthed hos brandkadetterne samt relationsdannelse mellem de unge brandkadetter og øvrige beboer i området.

Ordningen med brandkadetterne blev oprettet i 2011, og der starter to hold om året. De undervises en dag om ugen i 12 uger.

Annonce