Brandkalender gav 25.500 kr. til alvorligt syge børn

Brandmester Lars Lorentzen fra Københavns Brandvæsen fik i 2010 en god ide. Han ville lave en kalender for 2011 med billeder fra brandvæsenets arbejde. Kalenderen skulle sælges for brandvæsenet hos udvalgte boghandlere i Danmark, og overskuddet fra salget af kalenderen skulle tilfalde BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet, som brandvæsenet allerede har et samarbejde med. Og kalenderen endte med at give et overskud på 25.500 kr.

Lars Lorentzen fik fotograf Robin Skjoldborg med på ideen, og fik ham til at tage 12 billeder – med opbakning fra ledelsen i Københavns Brandvæsen. De 12 kalenderbilleder skulle vise brandfolkenes dagligdag uden at heroisere eller idyllisere dem.

Nu er det sidste kalenderblad i brandkalenderen blevet vendt, og året siger 2012 i stedet for 2011. Det betyder, at der nu er gjort status over overskuddet fra salget af kalenderen. Og resultatet er overvældende, for brandkalenderen har formået at fundraise hele 25.500 kr. til Rigshospitalets BørneUngeProgram.

”Jeg er rigtig stolt af og glad for, at vi har fået samlet så mange penge ind til BørneUngeProgrammet. Og at pengene vil blive brugt til at give alvorligt syge børn gode oplevelser og skabe et rart miljø omkring dem, mens de er indlagt”, fortæller idémand Lars Lorentzen.

BørneUngeProgrammet arbejder for, at børn og unge får positive oplevelser, når de er i behandling. Det giver kræfter til at klare sygdommen bedre. Charlotte Blix, der er leder af Rigshospitalets BørneUngeProgram fortæller, at overskuddet fra salget af brandkalenderen vil blive brugt på at give kronisk og alvorligt syge børn og deres forældre mere børne- og familievenlige køkken- og legefaciliteter på afdelingen BørneUngeKlinikken 5062/5061.

”Brandvæsenets donation vil blive anvendt til at indrette et rum i tilslutning til vores hyggelige og nyindrettede store køkken til kreativt legerum. Vi har mange ideer til indretning, der vil indbyde børnene til leg, selvom de er syge, og til indkøb af sikkert og kreativt legetøj. Men vi har ikke indtil nu haft økonomien på plads. Takket være brandvæsenets donation kan vi tage dette vigtige skridt”, siger Charlotte Blix.

Annonce