Brandværns bestyrelse trådt tilbage efter strid

Brandværnet i Kliplev står uden bestyrelse efter et dramatisk møde på brandstationen. Her valgte brandkaptajn Lars Lausen og resten af bestyrelsen at træde tilbage, og de overvejer nu, om de overhovedet vil være medlemmer af brandværnet. “Jeg ved helt ærligt ikke, hvor situationen står. Det er rigtigt, at det gik op i en spids og vi valgte at gå. Det skete efter en kraftig kritik af os og en disposition, vi har truffet”, siger Lars Lausen til Jydske Vestkysten.

Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvad striden egentlig handler om, og han vil heller ikke oplyse, hvilke medlemmer af brandværnet der var imod bestyrelsen. “Jeg vil ikke kaste mudder efter nogen. Nu skal jeg lige trække vejret og se, hvad der sker i de kommende dage”, siger han til Jydske Vestkysten.

Ifølge Jydske Vestkysten drejer uenigheden sig om et bestyrelsesmedlem, som resten af bestyrelsen for et par uger siden valgte at ekskludere fra brandværnet. Baggrunden for den beslutning var en række trusselsbreve, som det pågældende bestyrelsesmedlem havde sendt til sine bestyrelseskolleger. Avisen erfarer, at der er tale om personlige intriger mellem bestyrelsesmedlemmet og et menigt medlem af brandværnet, og at disse intriger har skabt splid i hele værnet.

Brandkaptajn Lars Lausen siger, at det nu er op til resten af brandfolkene at få indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling og valgt en ny bestyrelse – eventuelt et forretningsudvalg, der kan virke frem til den ordinære generalforsamling i januar. “Vi har truffet en beslutning i brandværnet, som kun halvdelen af medlemmerne kunne bakke op. Jeg synes ikke, at vi kunne få lov til at argumentere ordentligt for det, vi har gjort”, siger Lars Lausen til Jydske Vestkysten.

I tilfælde af brand rykker brandfolkene i brandværnet ud som vanligt. “Skulle der opstå brand, så kan vi sagtens køre uden en bestyrelse. Det ser jeg ingen problemer i. Vi har masser af dygtige folk, så det er jeg helt tryg ved”, siger beredskabschef Even Christensen, der ellers ikke ønsker at kommentere sagen på nuværende tidspunkt.

Annonce