Brandvæsen afviser kritik af udrykningstid

Da der tirsdag udbrød brand på demens-afdelingen på et plejehjem i Hørve, gik der ifølge personalet ca. 20 minutter inden brandvæsenet var fremme. I mellemtiden havde personalet selv fået reddet den brændende lejligheds beboer ud. Odsherreds Brandvæsen afviser, at der gik 20 minutter, inden man var fremme, men da brandvæsenet i øjeblikket ikke har udstyr til tidsregistrering, kan man ikke oplyse, hvor lang tid der reelt gik.

“Det tog meget lang tid, før brandvæsenet nåede frem, og vi kunne godt have brugt deres hjælp tidligere. Jeg tror, det tog cirka 20 minutter”, siger en af medarbejderne, Gytta Rosenkilde, til Venstrebladet. Hendes chef, Søren Schytt, bekræfter, at det virkede som om der gik meget lang tiden inden brandvæsenet ankom.

Beredskabschef Jens Larsen fra Odsherreds Brandvæsen afviser imidlertid, at brandvæsenets station i Asnæs var for lang tid om at nå frem. “Tid er et meget elastisk begreb, når man står midt i en brand, så jeg tror ikke, at det har taget så lang tid, som personalet siger. Det vil normalt tage mellem 11 og 11,5 minutter at nå til Bakkegården. Det tror jeg også, det har gjort i tirsdags. Desværre har vi ikke vores egne biler i øjeblikket, så vi har ingen tidsregistrering i bilerne. Men brandfolkene ved, at de skal tage alarmer fra plejecentrene meget alvorligt, og det gør de også”, siger Jens Larsen til Venstrebladet.

Jens Larsen vil dog for en sikkerheds skyld undersøge alarmeringsanlægget. “På Bakkegården er der et alarmeringssystem, som kan indstilles til at have en fem minutters forsinkelse, og jeg vil undersøge, om det er tilfældet”, siger Jens Larsen.

Annonce