Efter anbefaling fra politiet: Brandvæsen stoppede udrykning til brand

Arkivfoto: Emil Stahl Pedersen

En brændende knallert i Bøgeparken i Odense fik fredag aften lov at brænde ud, efter politiet havde konstateret, at den ikke udgjorde nogen fare. Odense Brandvæsen fik melding om knallertbranden kl. 21.25, men brandfolkene blev af Fyns Politi bedt om ikke at køre til branden. Både politi og brandfolk har tidligere oplevet at få kastet sten efter sig under opgaver i Vollsmose, og det har ført til, at mindre brande i Vollsmose ikke altid bliver slukket af brandvæsenet.

Odense Brandvæsen bekræfter over for Fyens Stiftstidende, at brandvæsenet modtog en anbefaling fra politiet om ikke at køre til branden. Brandfolkene vendte derfor om. Vagtchefen hos Fyns Politi, Jesper Fält, fortæller, at der var tale om en brændende knallert, som lå på et åbent, grønt areal, hvor den ikke var til fare for andre. ”Det var til ære for politiet og brandvæsenet, ikke andet”, siger han.

For halvanden uge siden fik en anden knallert lov til at brænde ud på Vollsmose Allé. Politiet vurderede også dengang, at branden var et forsøg på at lokke myndighederne ud til Vollsmose, hvor der tidligere på dagen havde været stenkast mod politiet.

Annonce