Brandvæsener får 300 mio. svenske kr. efter kæmpe skovbrand

Arkivfoto

Den omfattende skovbrand i Västmanland er nu under kontrol, men branden ventes først helt slukket om mange måneder. Branden er den største i Sveriges historie, og omkring 150 km2 skov er blevet hærget af flammerne. Nu får de lokale brandvæsener hele 300 mio. svenske kr. fra den svenske stat til at dække de store omkostninger ved indsatsen.

Branden opstod den 31. juli 2014, og da slukningsindsatsen var på sit højeste, deltog der 200 brandfolk, 14 helikoptere, fire brandslukningsfly og et fly til overvågning af indsatsen. Brandslukningsflyene kom fra Italien og Frankrig.

Den lokale indsatsledelse har anslået, at indsatsen indtil videre har kostet mindst 5 mio. svenske kr. i døgnet, og nu er den svenske regering klar med ekstra penge til kommunerne. I alt tilføres der 250 mio. svenske kr. til dækning af de direkte udgifter, som kommunerne har haft til brandslukningen. Hertil kommer 50 mio. svenske kr. til udgifter, som indirekte er knyttet til brandslukningen. Endelig har staten besluttet, at udgifterne til de udenlandske brandslukningsfly skal faktureres direkte til staten.

Annonce