Debat: Tårnby Brandvæsen bør blive en del af Hovedstadens Beredskab

Google Maps
Tårnby brandstation.

Tårnby Kommune valgte i 2016 at stå udenfor Hovedstadens Beredskab. I dag er Tårnby Brandvæsen derfor et selvstændigt beredskab, men det vil være til gavn for både borgerne og beredskabet, hvis Tårnby nu vælger at bliver en del af det fælleskommunale beredskab. Det skriver fællestillidsrepræsentant Andreas Keil fra Hovedstadens Beredskab i dette debatindlæg.

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til BeredskabsInfo. 

Af Andreas Keil, fællestillidsrepræsentant, Hovedstadens Beredskab

I 2014 aftalte KL og den daværende regering en beredskabsreform. En reform, som skulle samle de 87 beredskaber, som der var dengang, til 20 store enheder.

De nye beredskabsenheder startede op i 2016, og i lang tid deltog Tårnby Brandvæsen i sammenlægningsprocessen for Hovedstadens Beredskab, men valgte desværre til sidst at trække sig.

Hovedstadens Beredskab består i dag af otte ejerkommunerne – og passer på ca. 1 mio. borgere.

Mens flere beredskabsenheder rundt om i landet efterfølgende er faldet fra hinanden, er Hovedstadens Beredskab kun blevet stærkere og mere sammentømret. Vi har en sund økonomi, lavt sygefravær og en høj trivsel. Vi har oplevet en stor udvikling på områder som f.eks. beredskabsrobotter og i forhold til uddannelse af medarbejdere.

Når vi er lykkedes så godt, så skyldes det nogle fantastiske kollegaer, et stærkt og tillidsfuldt samarbejde mellem ledelsen og det faglige niveau samt otte ejerkommuner, som virkelig vil deres beredskab.

Tårnby som ejerkommune ville give god mening

Men jeg ville ønske, at vi kunne få Tårnby inkluderet i vores beredskab og fællesskab, og jeg mener også, at det vil give god mening af flere årsager.

I dag ligger vi ofte og kører igennem Tårnby Kommune, når vi har indsatser i Dragør Kommune. Samtlige otte ejerkommuner har oplevet styrkelse af deres beredskab, og dette er jeg også sikker på vil blive tilfældet for Tårnby Kommune.

I Tårnby har man netop lavet en fornuftig økonomisk opbremsning, og man ser muligvis ind i et årligt underskud på ca. 100 mio. kr. de næste tre år. Dette vil med stor sandsynlighed betyde, at man i Tårnby Brandvæsen ikke vil få tilført yderligere midler til at styrke samt udvikle deres beredskab, og det er ærgerligt.

I Hovedstadens Beredskab står vi ikke i samme situation, tværtimod. Vi har ansat mere mandskab, aftalt og planlagt mere uddannelse af personalet og fokus på nyt udstyr.

Jeg håber derfor, at der er politikere og embedsfolk i Tårnby Kommune, som kan se, at det vil give rigtig god mening at få Tårnby Brandvæsen med i Hovedstadens Beredskab. Til gavn for borgerne og beredskabet.

Annonce