Brandvæsen

Brandvæsener får invitation til at rykke ud til hjertestop

Siden 2018 har tre storkøbenhavnske beredskaber haft et samarbejde med Region Hovedstaden om en First Responder-ordning, hvor brandfolk rykker ud til hjertestop. En evaluering viser, at ordningen har været en succes: I 136 tilfælde er brandfolkene nået frem før ambulancen, og i 22 tilfælde er der afgivet stød med hjertestarter inden ambulancens ankomst. Nu inviteres regionens øvrige beredskaber med i ordningen.

Brandvæsen

Hovedstadens Beredskab trækker sig fra lufthavnsberedskabet i Kastrup

En strid mellem Tårnby Kommune og Hovedstadens Beredskab fører nu til, at Hovedstadens Beredskab ikke længere vil være en del af beredskabet i tilfælde af flystyrt ved lufthavnen i Kastrup eller ulykker på Øresundsforbindelsen. Baggrunden er Tårnby Kommunes beslutning om ikke at indgå i Hovedstadens Beredskab. Den har nemlig ført til, at Hovedstadens Beredskab vil opkræve op til 12 mio. kr. for lufthavns- og broberedskabet. Hovedstadens Beredskab mener, at Tårnbys beslutning om at gå solo er i strid med beredskabsloven.

Brandvæsen

Endnu en brandmand skal i fængsel for sexovergreb

To dommere voterede for at dømme ham. Én voterede imod. Dermed blev en 31-årige brandmand fra Tårnby Brandvæsen i dag dømt for at have brugt sin fysiske og psykiske overlegenhed til at lokke en 14-årige pige til sex. Brandmanden idømt ni måneders fængsel og til at betale en erstatning til pigen på 15.000 kroner. Han modtog dommen accepterende og uden nævneværdig reaktion.

Brandvæsen

Brandmand seks måneder i fængsel for overgreb mod mindreårige

En 28-årig deltidsbrandmand, der var tilknyttet Tårnby Brandvæsen, blev i dag idømt seks måneders fængsel for seksuelle overgreb mod to piger på henholdsvis 11 og 14 år. Den 28-årige var sammen med en anden brandmand tiltalt for anden kønslig omgængelse end samleje med børn. For den 31-åriges vedkommende var overgrebene blandt andet sket på brandstationen i Tårnby.

Brandvæsen

Fængslet brandmand var også pædagogmedhjælper

En deltidsbrandmand fra Tårnby Brandvæsen, der er varetægtsfængslet for sex med to piger på 11 og 14 år, var også pædagogmedhjælper i en børneinstitution i Tårnby Kommune. Han er straks blevet afskediget, og forældrene til børnene på institutionen blev informeret om sagen på et forældremøde i torsdags, samme dag som brandmanden blev varetægtsfængslet i dommervagten. Samtidig er det kommet frem, at den 14-årige pige er datter af en anden medarbejder hos brandvæsenet.

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

To brandfolk anholdt for sex med mindreårige

To brandfolk fra Tårnby Brandvæsen er anholdt og fængslet for at have haft sex med en 11-årig og en 14-årig pige – blandt andet på selve brandstationen. De to unge brandfolk på 28 og 31 år er begge tilknyttet brandstationen i Tårnby, den ene som fastansat og den anden som deltidsansat. Siden de to mænd blev anholdt – den 31-årige i søndags og den 28-årige i onsdags – har kollegerne på brandstationen været yderst mærket af sagen.