Deltidsbrandfolk får tilbudt job hos Beredskabsstyrelsen

Allerede fra 1. juli 2014 overtager Beredskabsstyrelsen brandslukningen på Nordbornholm. Det fører til lukning af de kommunale brandstationer i Allinge og Gudhjem, og brandfolkene i Gudhjem vil blive fyret. Imidlertid vil brandfolkene i Allinge få tilbudt ansættelse hos Beredskabsstyrelsen, der også overtager brandstationen.

Fremover skal Beredskabsstyrelsens center i Allinge dække både Allinge- og Gudhjem-området, hvilket medfører, at kravene til udrykningstiden i Gudhjem by må opjusteres til 15 minutter. De otte brandfolk i Gudhjem vil blive fyret.

I Allinge lejer Beredskabsstyrelsen den nybyggede brandstation, som er placeret i tilknytning til det statslige beredskabscenter. Og de kommunale deltidsbrandfolk får tilbudt ansættelse hos Beredskabsstyrelsen.

Ifølge Bornholms Regionskommune er målet med den nye aftale med Beredskabsstyrelsen at drage fordel af synergien i forhold til både den bemanding og det materiel, der findes i beredskabet i forvejen. Det er også målet, at det samlede omkostningsniveau skal minimeres.

”Jeg er meget glad for at kunne indgå i et samarbejde med Beredskabsstyrelsen. Gennem de seneste år har vi flere gange talt om, hvordan vi kunne rykke tættere sammen med nogle af de statslige institutioner, der er til stede på øen, og dette er et rigtig godt eksempel på, hvorledes vi i et fællesskab kan bruge ressourcerne bedre”, siger borgmester Winni Grosbøll.

”Vi glæder os til at samarbejde med Bornholms Regionskommune og til at varetage den nye opgave sammen med nye medarbejdere. Det vil være en udfordrende og god opgave for alle berørte nuværende og kommende medarbejdere”, siger kolonnechef for Beredskabsstyrelsen Bornholm Peter Kaas-Claesson.

Den nye aftale forudsætter, at en revision af kommunens risikobaserede dimensionering accepteres af – Beredskabsstyrelsen.

Annonce