Droner på vej til Københavns Brandvæsen

Inden for en måned eller to håber Københavns Brandvæsen at have fået de nødvendige tilladelser til at anvende droner under indsatser. Dronerne skal bruges til videostreaming fra indsatserne, så man f.eks. på alarm- og vagtcentralen kan følge med i de større slukningsopgaver. Erfaringerne fra testen af to droner er positive.

”Det er fantastisk vigtigt at kunne se tingene oppefra. At kunne få det overblik og det perspektiv. Ikke mindst når vi taler en by som København. Vi har ret høje bygninger. Når man står på gaden, er det jo begrænset, hvad man har af overblik”, fortæller brandingeniør Magnus Mattsson fra Københavns Brandvæsen til Ingeniøren.

Dronerne, som Københavns Brandvæsen foreløbig har testet to af, er udstyret med et kamera, som via et wifi-signal live-streamer et videofeed ned til indsatsledervognen. Herfra kan signalet sendes videre over mobilnettet til andre, der har behov for at følge indsatsen.

Udover at skabe overblik over brande skal dronerne efter planen anvendes ved olieudslip til havs. Videostreamingen skal også gøre det muligt, at sende billeder fra igangværende indsatser til f.eks. kemiske eksperter, der kan rådgive brandfolkene.

Det er Trafikstyrelsen, som skal give tilladelse til egentlig brug af droner under indsatser.

Annonce