Falck-brandchef skal lede det nye Vejle Brandvæsen

Det bliver Falcks nuværende brandchef for Vestdanmark, Thomas Dietz, som skal stå i spidsen for den store opgave med at opbygge et helt nyt Vejle Brandvæsen. Den nye beredskabschef har arbejdet i Falck i 28 år. Han er oprindelig uddannet brandmand, og har siden taget lederuddannelse og videreuddannet sig, bl.a. med en diplomuddannelse i ledelse.

Thomas Dietz kommer fra et job som brandchef i Falck Vest, hvor han har været driftsansvarlig for Falcks brandvæsener i Jylland og på Fyn, som bl.a. omfatter 97 brandstationer og et uddannelsescenter. Her har han også haft ansvaret for en turnaround af Falcks samlede brandforretning i Danmark, herunder skabelsen af en samlet brandledelse og et driftsområde i Vestdanmark med fælles kultur og værdigrundlag samt sammenlægning af to brandvagtscentraler til én brandvagtscentral i Aalborg.

Michael Sloth, der er direktør for Teknik & Miljø i Vejle Kommune, glæder sig til samarbejdet med den nye beredskabschef:

”Det er en spændende men også udfordrende opgave at skulle opbygge et helt nyt beredskab. Med Thomas Dietz får vi en beredskabschef, der er dybt inde i området, og som har mange års erfaring med ledelse, kommunikation, motivation og opbygning og udvikling af nye organisationer. Og så har han et stort netværk inden for Danske Beredskaber, Beredskabsstyrelsen, Beredskabsforbundet og politiet via sit arbejde i diverse styregrupper”, siger Michael Sloth – og tilføjer:

”Jeg er sikker på, at Thomas Dietz med sit overblik, samarbejdsevner, handlekraft og udsagn om, at målet for en sammenlægning altid er at få skabt den bedste arbejdsplads, bliver en stor gevinst for vores nye brandvæsen”.

Borgernært brandvæsen

Thomas Dietz ser frem til at være med til at skabe et helt nyt brandvæsen:

”Jeg glæder mig rigtig meget til sammen med en række kommende medarbejdere hos Vejle Brandvæsen at skulle opbygge og drive et robust, handlekraftigt, udviklingsorienteret og borgernært brandvæsen i Vejle Kommune. Det er en utrolig spændende opgave i en unik kommune, der venter. Der er ikke mange, der får et sådan tilbud, og derfor er jeg også rigtig glad, stolt og ydmyg over at skulle stå i spidsen for et ’nyt’ Vejle Brandvæsen”, siger Thomas Dietz.

Thomas Dietz er 51 år. Han er gift, og sammen har de to børn. Fritiden går med familie og venner, hus og have i Hasselager, løbeture, skolebestyrelsesarbejder, og så er han aktiv i erhvervsnetværket i Århus.

Annonce