Falck skal være Fast Rescue for færger

Som følge af nye sikkerhedsregler skal alle danske færger have et såkaldt Fast Rescue beredskab. Der er tale om en hurtiggående motorbåd, der især kan anvendes til personredning ved “mand over bord” eller kollisioner. På Scandlines’ Esbjerg-Fanø rute har man valgt en alternativ løsning: I de næste ni måneder skal Falck som forsøg varetage overfartens Fast Rescue beredskab.

Søfartsstyrelsen har godkendt forsøget, fordi der gælder helt særlige forhold for Fanø-overfarten: Dels er overfarten meget kort (færgerne er aldrig langt fra land), dels ligger Falck i Esbjerg tæt på havnen, hvorved man på 9-10 minutter kan nå frem til færgerne uanset hvor på ruten de er.

Falck skal døgnet rundt have mindst to reddere med Fast Rescue-uddannelse på vagt, og der skal indkøbes en særlig Fast Rescue Boat. Her ser det p.t. ud til at Falck vælger Viking’s FRB 675, der har en 230 HK Yanmar dieselmotor og en tophastighed på 30 knob. Fast Rescue båden skal udstyres med radarreflektor, VHF-radioer og evt. radar.

Falck-redderne skal uddannes på Danish Offshore School.

Annonce