Falcks nye branddirektør: Det skal ikke længere koste os penge at gå på arbejde

Den nærmeste fremtid kan godt byde på lidt lavere markedsandele på brandslukningsområdet for Falck, men så må det være sådan. Det er meldingen fra Falcks nye branddirektør, Max Andersen, der fortæller, at Falck vil have fokus på at sikre lønsomme kontrakter i fremtiden. ”Det skal ikke længere koste os penge at gå på arbejde”, siger Max Andersen.

I Falcks nye struktur indgår de danske brandslukningsaktiviteter i forretningsområdet Falck Assistance Nordic. Her er Max Andersen ny branddirektør. Han er uddannet erhvervsjurist og har tidligere arbejdet med kontrakter i både Falck og et medicinalfirma, og senest har han arbejdet i Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse.

I et interview med Falcks Personaleforenings blad, Falcken, fortæller Max Andersen, at det gjorde rigtigt ondt, da Falck for nyligt mistede brandslukningskontrakter i Aarhus og Nordsjælland. Men selv om han forventer vækst på området, så varsler han også, at den nærmeste fremtid kan byde på lavere markedsandele for Falck. Men så må det være sådan, siger Max Andersen, som understreger, at Falck har fokus på at sikre lønsomme kontrakter.

Skal være gode til at prissætte produktet

”Også branddelen skal være en lønsom forretning, Det skal ikke længere koste os penge at gå på arbejde. Dét er forudsætningen for, at vi er her både i morgen og fremadrettet”, siger Max Andersen til Falcken.

I dag har Falck omkring 3.000 brandfolk i Danmark, men det tal vil ikke nødvendigvis være stabilt. ”Det er svært at gisne om antallet af medarbejdere i fremtiden, da der løbende vil ske naturlig tilpasning i organisationen. Men i min optik skal vores fokus snarere handle om at være gode nok til at prissætte produkterne og gøre opmærksom på den kvalitet, de potentielle kunder kan få hos os, blandt andet gennem den kæmpe indsats vores brandfolk yder”, siger Max Andersen.

For mange brandfolk kaldes ud

Falcks branddirektør mener også, at moderne løsninger kan give besparelser:

”Alt for mange deltidsbrandmænd rykker forgæves ud på grund af vores udkaldssetup, hvor vi kalder flere ud, end vi har brug for – til ærgrelse for både Falck, brandmanden og sandsynligvis hans nærmeste familie. Det kan gode tekniske løsninger gøre op med, for eksempel via en app, hvor man hurtigt kan melde til eller fra ved alarmer. Lad os skære det væk, der overhovedet ikke skaber værdi”, siger Max Andersen til Falcken.

Falck skal i den kommende tid kæmpe for at vinde udbud af brandslukningen i Sydvestjylland og på Lolland-Falster.

Annonce