Faldne brand- og redningsfolk blev mindet

Fanerne var opstillet ved alteret, mens forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og langt over 100 mennesker – langt flertallet af dem i uniformer – fredag sad på bænkene i Holmens Kirke, da præsidenten for Beredskabsforbundet Jan Johansen holdt tale i Holmens Kirke, hvor der var mindehøjtidelighed for faldne brand- og redningsfolk.

”I dag er det tid til at tænke tilbage og mindes. Tid til at tænke på de tusinder af brand-, rednings- og ambulancefolk, som år efter år rykker ud til over 10.000 brande og mange andre former for redningsaktioner – ofte under omstændigheder der er farlige for deres eget liv og helbred. Og på mange måder er udfordringerne ikke blevet mindre, når for eksempel stadig mere vilde storme hærger vores verden”, sagde Jan Johansen bl.a. og fortsatte:

”Med denne gudstjeneste mindes vi i dag især de brand- og redningsfolk, som gennem årene har betalt den højeste pris og givet deres liv i kampen for at redde andre – i forbindelse med brandslukning, ambulanceudrykning eller andre situationer. Vi tænker også på dem, der har gjort og dem der fortsat gør en forskel for at skabe tryghed og redde liv og værdier. De danske redningsmænd og redningskvinder som gennemfører rigtigt mange redningsindsatser hver eneste dag. Når ulykken sker og når det brænder eller når sygdom indtræder, skal vi være lykkelige for, at vi har dygtige, veluddannede og modige brand- og redningsfolk, som er villige til at gøre en ekstraordinær indsats for at hjælpe os andre.”

Mindehøjtideligheden er arrangeret af Beredskabsforbundet, Falck og Danske Beredskaber. Og efter selve gudstjenesten gik deltager ud i kirkehaven, hvor formanden for Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, lagde en krans ved mindestenen for faldne brand- og redningsfolk sammen med bl.a. forsvarsministeren. Mindestenen blev doneret af Falck i 2006.

Foto: Bjørn Nielsen

Annonce