Første kvindelige beredskabsdirektør udnævnt

Det bliver den 60-årige Helle Søeberg, som skal stå i spidsen for det nye Vestsjællands Brandvæsen. Hun kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Herlev Kommune, og hun har før det været teknisk direktør i kommunen og chef for DSB’s byggeadministration. Helle Søeberg blev af et enigt ansættelsesudvalg valgt blandt 28 ansøgere.

I 2008 blev Helle Søeberg kommunaldirektør i Herlev Kommune, hvor hun i december 2015 blev fritaget for tjeneste, fordi kommunen ønskede en anden profil på kommunaldirektørposten.

Helle SøebergHelle Søeberg er uddannet civilingeniør og har desuden en Master i offentlig ledelse (MPA – Master of Public Administration). Hun har fra sine tidligere ansættelser et bredt kendskab til beredskabsområdet, og hun tiltræder som beredskabsdirektør den 1. april 2016.

Vestsjællands Brandvæsen modtog 28 ansøgninger til stillingen som direktør.

”Jeg er meget glad for, at Vestsjællands Brandvæsen kan tiltrække en så kvalificeret og dygtig person, og vi glæder os meget til samarbejdet. Ansættelsesudvalget var efter to samtalerunder ikke i tvivl om, at det skal være Helle Søeberg som skal være Vestsjællands Brandvæsens første direktør. Jeg er glad for, at vi i enighed i ansættelsesudvalget har valgt den bedste kandidat, som kan føre Vestsjællands Brandvæsen videre efter en lang forberedelsestid”, siger Søren Kjærsgaard, der er formand for beredskabskommissionen for Vestsjællands Brandvæsen.

”Jeg ser frem til at skabe et fælles beredskab for de fem kommuner. Vi skal bibeholde nærheden til borgerne i alle fem kommuner, men samtidig skabe et effektivt beredskab. Vi skal også have tilfredse medarbejdere, borgere, de frivillige og politikere, samtidig med at vi sikrer en effektiv drift og leverer tryghed til borgere og virksomheder i Vestsjællands Brandvæsens dækningsområde”, siger Helle Søeberg.

Annonce