Fynske borgmestre til regeringen: Drop de planlagte besparelser

Google Maps
Brandstationen i Odense

Regeringen bør annullere de planlagte besparelser på de kommunale beredskaber. Sådan lyder opfordringen fra borgmestrene i de ni kommuner, som står bag det nye Beredskab Fyn. Hos Beredskab Fyn skal der findes besparelser på 6 mio. kr., og det vil påvirke beredskabets serviceniveau. Derfor bør regeringen revurdere situationen, mener borgmestrene.

Beredskab Fyn oprettes den 1. januar 2016 som en sammenlægning af de ni kommunale beredskaber i Assens, Fåborg-Midtfyn, Ærø, Langeland, Nordfyn, Odense, Kerteminde, Svendborg og Nyborg kommuner.

Tirsdag var der møde i den nye beredskabskommission for Beredskab Fyn, og her var forsvarsministerens beslutning om at annullere besparelser på 125 mio. kr. på det statslige beredskab et af temaerne. Forsvarsministeren har begrundet beslutningen med den aktuelle flygtningesituation, oversvømmelser og terrortruslen – men præcis samme udfordringer gælder for de kommunale beredskaber, påpeger beredskabskommissionen.

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs, blev valgt til den nye beredskabskommissions første formand, og Kenneth Muhs fortæller, at man på Fyn ønsker, at de kommunale beredskabsbesparelser bliver annulleret.

”Jeg kan på vegne af alle ni borgmestre i Beredskab Fyn oplyse, at kommunerne på Fyn ved etableringen af Beredskab Fyn har indfriet vores del af aftalen. Med til aftalen hører også, at kommunerne, der ejer Beredskab Fyn, skal aflevere 6 mio. til staten, selvom de ni fynske kommuner står med fuldstændig samme borgernære udfordringer, som regeringen har begrundet annulleringen af de statslige besparelser med”, siger Kenneth Muhs.

”Med etableringen af Beredskab Fyn får vi et sammenhængende beredskab, der på mange måder giver rigtig god mening, men besparelserne er af en størrelse, hvor beredskabet på visse områder vil blive påvirket. Derfor opfordrer vi til, at regeringen også på det kommunale område revurderer situationen og dropper de planlagte besparelser”, siger formanden for beredskabskommissionen.

Annonce