Glæder sig over politisk opbakning til initiativ om brandkadetter

Arkivfoto: Danske Beredskaber

”Vi ser frem til en invitation og en løsning, så redningsindsats gøres mere sikker og unge får mere meningsfuldt indhold i tilværelsen”, siger landschef Niels Bonde Jensen fra Beredskabsforbundet, efter at der har vist sig en politisk åbning for fremtidig finansiering af arbejdet med brandkadetter og unge i beredskaberne.

Nytårsaften blev brandvæsenet udsat for angreb med fyrværkeri i 20 tilfælde rundt om landet. På den baggrund sendte Danske Beredskaber, Beredskabsforbundet og Falck i weekenden et fælles åbent brev til forsvarsministeren, justitsministeren, socialministeren samt til Folketingets forsvarsudvalg, retsudvalg og socialudvalg.

I brevet opfordres der til, at der findes løsninger, og der peges på, at projektet ”Brandkadetter i Danmark” mange steder i landet har spillet en positiv rolle for inddragelse og integrering af unge i beredskaberne fra de områder, hvor der tidligere har været ballade. Men finansieringen af brandkadetter udløber i år.

I weekenden meddelte forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) imidlertid, at han vil indkalde alle aktører til et møde for at finde ud af, hvad der kan gøres. Og mandag aften sagde Venstres social- og udenrigsordfører Carl Holst: ”Forsvarsministeren vil indkalde alle aktører til et møde for at finde ud af, hvad vi kan gøre. Og mangler der noget finansiering, så skal vi i fællesskab finde det”.

”Brandkadetter i Danmark giver de unge meningsfuldt indhold i tilværelsen og gør i denne sammenhæng redningsindsats mere sikker. Når der er venner, bekendte og måske familiemedlemmer under brandhjelmen, så er faren for raketter og stenkast betydeligt mindre. Derfor er vi rigtigt glade for, at der nu fra politisk hold åbnes op for at finde en finansiering. Vi ser frem til invitationen fra ministeren”, siger Niels Bonde Jensen fra Beredskabsforbundet.

Annonce