Hadstens nye brandstation indviet

Foto: Favrskov Kommune

Omkring 170 personer var lørdag mødt op for at indvie Hadstens nye brandstation på Ginneruplundvej i den sydlige del af byen. Den nye brandstation er på 535 kvadratmeter og er indrettet med fuldt fokus på det rette udrykningsflow. Udover garager og mandskabsfaciliteter rummer den også et kontor til administrative medarbejdere og undervisningslokale.

Det er Favrskov Kommune, der har investeret i den nye brandstation, hvorefter det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed lejer sig ind.

Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune og formand for beredskabskommissionen for Favrskov, Randers og Djursland, sagde i sin tale blandt andet, at den nye brandstation er ”en fjer i hatten” for en kommune i vækst, og han håbede samtidig, at den kan være med til at skabe mere opmærksomhed om jobbet som deltidsbrandmand eller -kvinde:

”Den nye placering betyder også et nyt rekrutteringsgrundlag. Måske er der flere kvinder og mænd, der bor og arbejder i denne del af byen, der får lyst til at prøve kræfter med jobbet? Vi leder altid efter medarbejdere, der kan være klar til udrykning inden for fem minutter, for hvert sekund tæller, når der skal reddes liv og værdier”, lød det i Nils Borrings tale, inden han udråbte et trefoldigt leve for den nye brandstation.

Herefter blev den røde snor klippet af stationskoordinator John Elvin Kristensen og tillidsmand Per Nygaard Jensen, der begge har været involveret i stationsbyggeriet.

En ordentlig base

Også beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl holdt tale og omtalte blandt andet den nye brandstation som et fundament for fællesskabet i beredskabet.

”Tak for den nye brandstation. Nu har vi en ordentlig ramme – en base, der skaber det fundament, der gør det muligt at håndtere det uforudsigelige i jobbet som brandmand. Nu har vi et ordentligt sted at sætte kaffen over, når man kommer hjem fra en opgave”, sagde Kasper Sønderdahl.

Begge talere roste samarbejdet mellem Favrskov Kommune som bygherre, Beredskab og Sikkerhed som lejere og alle involverede håndværkere og rådgivere.

Endnu en ny station på vej

Den nye brandstation er på 535 kvadratmeter og er indrettet med fuldt fokus på det rette udrykningsflow. Udover mandskabsfaciliterer og garager rummer den også et kontor, der kan benyttes af områdekoordinator, stationskoordinator og administrative medarbejdere. Der er også et undervisningslokale til kurser i elementær brandbekæmpelse og førstehjælp. Udenfor er der vaskeplads til brandbilerne og parkeringspladser til beredskabet.

Den nye brandstation på Ginneruplundvej 1 erstatter den gamle brandstation på Vesselbjergvej i Hadsten, der var meget nedslidt. Og den 17. januar 2019 går starten for den næste projektgruppe, hvor brandfolk, beredskabets ledelse og Syddjurs Kommune sætter sig sammen og slår de første streger på papiret til en ny brandstation i Rønde, som skal indvies i 2020.

Annonce